Situationen i Libanon

Via Rawia Morra om Libanon. Värd att läsa i sin helhet här.

Ramadan blir mer än teveserier i MÖ « Rawia Morras Blog

Fastemånaden Ramadan blir kanske mer än bara fasta och teveserier för de flesta i Mellanöstern i år. Hoten från Israel har duggat tätt den senaste veckan och nu har även Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah svarat på hoten.

Många av oss har andats ut att den politiska krisen i Libanon löst sig delvis och man till slut lyckades välja president och regering men nu visar Israel sitt missnöje med att Hizbollah deltar i regeringen. Och faktiskt bara med en minister trots att man har rätt till tre. Två av sina regeringsposter avstod Hizbollah till andra partier och religiösa grupper. Bland annat fick den drusiske prinsen Talal Arslan sin ministerpost tack vare Hizbollah. Arslan är som sagt drus och tillhör ett helt annat parti. Den andra platsen som inte gick att ge till en kristen på grund av fördelningsskäl, gick istället till en sunnimuslim.

Hur som helst är det faktiskt inre libanesiska anglägenheter. Israeler kan välja mellan två alternativ när det gäller hur ett grannland som Libanon ska styras och det är: Hålla tyst eller hålla tyst. Något annat är inte aktuellt och bör aldrig vara det heller.
Läs mer

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *