SvDs ledare kallar invandrare kriminella

Är det bara jag som reagerar på att SVD ledaren från PG i praktiken kallar invandrare för arbetslösa kriminella?

Var finns det positiva exemplen på de 100000-tals invandrare som kommit till Sverige de senaste 30 åren och som jobbar och sliter mer än de flesta svenskar. Alla invandrare är inte arbetslösa boende i förorterna. Om nu någon trodde det.

Du hittar ett exempel i dagens DN. Du hittar ett annat exempel i dagens HD. Det senare på en utbildade akademiker med 400 sökta arbeten som lärare vars enda råd från det socialkontor dit folk utanför det svenska försäkringssystemet är hänvisade var att byta namn!

Varför vill inte moderaterna tala om systematisk diskriminering och främlingsfientligt i Sverige? Istället vill man ställa krav om att invandrare ska flytta ditt jobben finns. Som om inte de flesta arbetena redan fanns i de storstäder där majoriteten finns. Medan man i den andra meningen skäller på socialdemokraterna och talar om kommunarrest. Retoriken moderaterna och Pravda redaktionen på SVD kör med hör mer hemma i SD-kuriren. Men den var väl att vänta att moderaterna skulle gå över till högerpopulism. Moderaternas arbetslinje har ju totalt misslyckats. Sen är det tomt. Det finns ingen moderat samhällsvision eller ide

Varför inte tala om åren under det tidiga 90-talet. Om den inhemska depressionen, 500% ränta, krig i Europa och flyktingvågor till Sverige och raderingen av en tredjedel av alla industrijobb i Sverige. Kan det vara för att statsministern hette Carl Bildt?

Arbete ger integration. Där har både moderater och socialdemokrater varit urusla på att skapa arbeten för de som står längst borta från arbetsmarknaden. 50, 60 70 och 80 talet fanns inte ’integrations’ problem. Men då fanns även arbete. Detta ändrades under 90-talet. Och situationen förbättrades aldrig. I stället fick Sverige en permanent massarbetslöshet.

Har man inget att komma med är det alltid lättare att skylla på någon annan. ’Det är socialdemokraternas fel att …..’  Fyll i misslyckad moderat politik eller brist på ideer själv.

För en bättre kommentar:
Aftonbladet

SvD » Ledarsidan » Medborgarskapet borde uppvärderas

Vi ser dem varje dag i nyhets- flödet från förorterna, i kriminalstatistiken, i arbetsmarknads-rapporteringen eller i skolde- batten – följderna av att social- demokraterna misslyckats med integrationspolitiken. De har systematiskt pressat ut nyanlända i arbetslöshet och bidragsberoende. Invandrare har motats bort ur samhällsgemenskapen, med de sociala försäkringssystemen som alltför dominerande kontaktyta mot Sverige. Deras utanförskap har sedan överförts till barnen.

Decenniers vanskötsel går inte att omintetgöra över en natt, men regeringen har börjat bra. Den pågående omläggningen från främst asylinvandring till ett större inslag av arbetskraftsinvandring, samt införandet av vissa försörjningskrav för anhöriga, kommer att visa sig vara något av det bästa som hänt invandrarkollektivet de senaste decennierna. Nyanlända ska inte få orden arbetslös bidragstagare stämplade i pannan.

Moderaterna, som genom migrationsminister Tobias Billström har ett avsevärt inflytande över området, tillsatte i november 2007 en arbetsgrupp mot utanförskap och segregation. Under 2009, alltså i god tid före valrörelsen, ska den presentera ytterli-gare steg. På DN Debatt i går ventilerades en del av idéerna. Fokus ligger på självständighet och självförsörjning. Medlen är tyd-ligare incitament för nyanlända att bosätta sig där det finns jobb och bostäder, och tydligare krav på förståelse för det här landets regelverk – vilket sammanfattas i slagordet ”Acceptera och bli accepterad!”

Gruppen vill också uppvärdera medborgarskapet, som ska vara eftersträvansvärt genom dess uppsättning rättigheter, men också kopplat till en serie skyldigheter.

Även i folkpartiet pågår ett vitalt arbete för att förnya invandrings- och integrationspolitiken. Mauricio Rojas skrev i lördagens Göteborgs-Posten just om medborgarskapet, och om integ-rationen som ”en process där nykomlingen successivt vinner sin rätt att permanent stanna i landet och sitt fulla inträde i den nationella gemenskapen.”

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på SvDs ledare kallar invandrare kriminella

 1. Peter Ingestad skriver:

  Äh, sluta svamla nu. Du gör bort dig.

 2. Peter Ingestad skriver:

  Äh, sluta svamla nu. Du gör bort dig.

 3. Oscar Peterson skriver:

  I praktiken säger väl ledaren att det är problematiskt att så många invandrare hamnar i bidragsträsket, eller i kriminalitet. Att du hellre väljer att inte se och inte tala om denna problematik är symptomatiskt för hela vänstern. Ni förmår helt enkelt inte se det som vi andra klarar av. Det är mycket tråkigt. Jag kan starkt rekommendera ett besök på någon av våra fängelseanstalter, eller varför inte titta in på en domstol och läsa namnen på de åtalade. Kanske det kan få dig att inse vilka enorma problem vi har att ta itu med.

  Men det kanske känns lättare att bara blunda. Att strunta i invandrares stora problem, som även går ut över oss andra, är kanske rätt väg att gå för dig. Men då tycker jag personligen att du ska lämna politiken och ägna dig åt något annat. Börja måla, eller nått.

  • ckrantz skriver:

   @Oscar Peterson:
   Så lever majoriten av svenska invandrare på bidrag eller sitter i fängelser. Det är ganska kul att en Sverigedemokrat ? kommer med samma argumentering som PG på SVD.

   Kan vi då räkna med en allians moderaterna – SD för ett ’tryggt’ Sverige utan invandrare 2010?

   Sedan måla? Dagens roligaste kommentar.

 4. Oscar Peterson skriver:

  I praktiken säger väl ledaren att det är problematiskt att så många invandrare hamnar i bidragsträsket, eller i kriminalitet. Att du hellre väljer att inte se och inte tala om denna problematik är symptomatiskt för hela vänstern. Ni förmår helt enkelt inte se det som vi andra klarar av. Det är mycket tråkigt. Jag kan starkt rekommendera ett besök på någon av våra fängelseanstalter, eller varför inte titta in på en domstol och läsa namnen på de åtalade. Kanske det kan få dig att inse vilka enorma problem vi har att ta itu med.

  Men det kanske känns lättare att bara blunda. Att strunta i invandrares stora problem, som även går ut över oss andra, är kanske rätt väg att gå för dig. Men då tycker jag personligen att du ska lämna politiken och ägna dig åt något annat. Börja måla, eller nått.

  • ckrantz skriver:

   @Oscar Peterson:
   Så lever majoriten av svenska invandrare på bidrag eller sitter i fängelser. Det är ganska kul att en Sverigedemokrat ? kommer med samma argumentering som PG på SVD.

   Kan vi då räkna med en allians moderaterna – SD för ett 'tryggt' Sverige utan invandrare 2010?

   Sedan måla? Dagens roligaste kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *