Federley startar ’hemligt’ sällskap

Så Fredrik Federley mannen med de enligtegen uppgift 35 par skorna och 6000 i månaden spenderade på kläder har startat ett hemliga sällskap? Uppenbarligen har du gott om tid som riksdagsledamot för sidoaktiviteter.

Han som annars inte hade råd att betala notan för den salladsbar han startade vilket kostade skattebetalarna 65000.

Om inte annat kan kanske följande citat från unionens tidning kollega intressera centerpartister och övriga väljare. Centern vill ju bli företagarpartiet framför andra.

Politikerbloggen » Kapten Federley

Centerpartisten Fredrick Federley är inte bara riksdagsledamot. Han leder samtidigt ett hemligt slutet sällskap i Hammarby sjöstad, där han numera bor.
Gruppen som kallar sig “Sjöstadspiraterna” finns på ett hemligt forum på Facebook. Hemligstämplat kan nu avslöja vilka som är medlemmar.

Sällskapet Sjöstadspiraterna bildades redan i början av juni i somras och initiativtagare var just centerpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley. Medlemmar i det slutna sällskapet har träffats vid flera tillfällen sedan dess, bland annat på en kräftskiva förra veckan.

Enligt Federley är sällskapet mycket hemligt och för att bli antagen krävs att man bor i Hammarby sjöstad och genomgår “ett antal riter”.

Hemligstämplat har kommit över hela medlemslistan och kan nu berätta att Federley lyckats värva bland andra författarinnan Johanne Hildebrandt och radioprataren Roger Nordin.

Claeskrantz.se : Kostnaden för Federleys konkurs – 65000 för skattebetalarna

Att det blev skattebetalarna och diverse småföretagare som fick stå för kostnaderna när center riksdagsmannen Fredrik Federley skulle driva salladsbar som ett politiskt marknadsförings jippo borde göra de flesta förbannade.

Frågan är förstås varför tar Fredrik Federley inte det personliga ansvar han uppmanar andra att ta. Istället för att låta staten ta ansvaret för vad han själv ställt till med och i övrigt strunta i att betala sin skulder med en hänvisning till marknadsekonomi. Kan han inte betala skulderna får han försätta sig i personlig konkurs. Om inte annat har han ett moraliskt ansvar. Av döma av de skiftande förklaringarna och kommentarer som ‘Ibland önskar man att någon tagit tag i mig, jag är en impulsiv människa och det är det som gjort att det gått fantastiskt bra många gånger framgår det ganska tydligt att det var två vuxna människor som ‘lekte’ företag, med i det här fallet andras pengar. Och att det kunde göra det tack vara sitt kändisskap. Få företagare förväntar sig också att en riksdagsman ska blåsa en på pengar misstänker jag.

Jag förutsätter att de drev salladsbaren som ett aktiebolag och därmed klarade sig undan det personliga ansvar som vanliga svenskar som startar företag får ta. Att andra som startar företag riskerar allt gäller inte för den med pengar eller rika vänner. Få har möjlighet att direkt gå till aktiebolag och de juridiska skydd som detta innebär.

Några av Fredrick Federley bortförklaringar varför han inte ska stå för det han gjort.

– I grund och botten handlar det om att vår hyresvärd har ett dåligt förflutet. I lokalen fanns interiörer för 1,7 miljoner kronor och de ägdes av en tidigare partner till tjejen som vi hyr av. Eftersom han inte fått sina pengar var det bara att stänga omedelbart, säger Fredrick Federley till Politikerbloggen.

Federleys salladsbar i konkurs

Federley säger sig gärna vilja, men inte kunna, betala notan för sitt misslyckande som istället skickas till företag som grönsaksleverantören Herzman och kaffegrossisten Monteriva.

Federley säger:
“Jag har god lön, men jag är ensamstående i innerstaden i Stockholm så det finns inte de resurserna.”

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Federley startar ’hemligt’ sällskap

  1. Pingback: Federley har hemligt sällskap, förmodar han passar sig för mobiltelefon och epost | Kulturbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *