McCain väljer kvinna som VP

Att Mccain väljer en kvinna är ett rent strategiskt val. Och ett bra val med tanke på att de är två ’gubbar’ som är det demokratiska alternativet. Joe Biden får också extra svårt att slita en kvinnlig fembarns mor i stycken vilket han brukat göra i sin vanliga debattstil.

Jag tror fortfarande att Obama är en kandidat med problem. De republikanska reklammakarna håller på att stöpa McCain till en en mysfarbror efter Ronald Reagan förebild. Med en ung kvinna som sin potentiella efterträdare kommer får han en helt annan dynamik i sin kampanj. Och som alla redan påpekat. Det ger ett ’Hillary’ alternativ för de som hade svårt att rösta på McCain ensam.

Att Palin är en guvenör med mer exekutiv erfarenhet än både Biden och Obama och räknas som reformisterna inom det Republikanska partiet är bara en fördel precis som hennes abortmotstånd. Och hon är inte från Washington.

Obama är fortfarande professor Obama som talar till de redan frälsta. Joe Biden skulle väga upp Obamas oerfarenhet och oförmåga att nå ut till de väljare som Hillary drog till sig. Det har hittills inte hänt. Vilket kanske inte är konstigt med tanke Joe Biden två gånger misslyckats med att bli president. Han är en utrikespolitisk teknokrat.

Min gissning McCain får ett lyft i opinionsmätningarna och går om Obama. President Mccain 2009?

Mer i DN, SVD, AB

Bloggat:

Bra med en point guard, Intressant med Sarah Palin, Obama in vain, fördel McCain,
McCain väljer Sarah Palin till sin vicepresidentkandidat

The Palin Stunner – The Fix

The McCain campaign had make little secret of the fact that they wanted to pick a woman as the Arizona senator’s running mate, believing that the rift caused by the protracted primary between Barack Obama and Hillary Rodham Clinton gave them an opportunity to pick up scads of disgruntled women.

While Palin was among those mentioned — she cracked The Fix’s Veepstakes Line on several occasions — she was never seen as a serious contender: too young (she is in her early 40s), too inexperienced (she has been governor for less than two years) and from a state, in Alaska, that is not regarded as a battle ground.

When Palin gave birth to her fifth child, a son named Trig Paxson, in April and announced he had Down Syndrome, she was widely ruled out of the veepstakes. But, conversations obviously continued outside public view.

The Palin pick gives McCain a counterweight to the historical nature of the Democratic ticket, which features the first African American nominee of either party. Palin is the first woman to serve as the Republican vice presidential pick; Democrats crossed that Rubicon in 1984 when Geraldine Ferraro was Minnesota Sen. Walter Mondale’s running mate in an election where the Democratic ticket was swamped by President Ronald Reagan.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på McCain väljer kvinna som VP

  1. Pingback: McCain lurade oss alla | Jinges web och fotoblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *