Behövs marknadsföringskampanj för att lära unga söka arbete?

Är det bara jag som undrar över om det behövs en marknadsföringskampanj för att lära ungdomar söka arbete. Eller arbetsgivare att ungdomar villa ha arbete?

Om kampanjen

Unga lär unga söka jobb
Jobbsökarna, vad är det? Först och främst är det fem unga människor med uppdraget att lära andra unga söka jobb. Jobbsökarna är mellan 18 och 24 år. De bloggar, filmar och berättar om sina erfarenheter, misslyckanden och framgångar i arbetssökandet för hela Sverige.

Till sin hjälp har de några av landets bästa arbetsförmedlare, som stödjer dem, ger dem råd och vägledning. Dessutom kan alla som följer Jobbsökarna dela med sig av sina egna erfarenheter, smarta lösningar och tips på jobb eller vägar till jobbet.

Sammantaget blir Jobbsökarna en plats där expertis möter praktisk erfarenhet, för att få fram den bästa jobbsökarinformationen för unga människor just nu.

När?
Jobbsökarna pågår mellan 1 september och 30 november 2008. Ansökningstiden för att bli en av de första fem Jobbsökarna gick ut 20 september, men under hela perioden kan alla mellan 18 och 24 år ansöka om att bli nästa Jobbsökare. 1 oktober satte de fem första igång med sitt uppdrag.

Varför?
Jobbsökarna är en del av Arbetsförmedlingens ungdomssatsning Avstamp. Avstamp kämpar för att fler unga snabbt ska få rätt jobb, för att höja kunskapsnivån om arbetsmarknaden bland unga och öka kunskapen om ungdomars situation och förutsättningar hos arbetsgivare och vägledare.

Ett av Avstamps uppdrag är att utveckla metoder och material så att unga människor ska få tillgång till bästa möjliga information. Jobbsökarna är en del av det uppdraget. Jobbsökarna ska sprida jobbsökarinformation på ett nytt sätt – från unga till unga, utan mellanhänder.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *