FP i stockholm för övervakning av skolbarn

Hmm, var det inte folkpartiet som stod för personlig integritet och vad det nu var mer. Uppenbarligen gäller detta inte skolbarn där man kan komma undan med att placera integritetskränkande kameror. Och det var visst polis som skulle hämta skolkare.

Varför inte istället för kameror ha lärare i lokalerna?

Folkpartiets skola?

Mer bland bloggar:

Edholm vill överklaga DI:s beslut | SvD

Staden är huvudman för två av de berörda skolorna: Bromma gymnasium och Tensta gymnasium. Franska skolan, som också ligger i Stockholms stad, är däremot en fristående skola.

– Jag är faktiskt upprörd. Vi vet ju att skadegörelsen har minskat på de här skolorna och att tryggheten ökat, säger Edholm.

Hon konstaterar att ungefär hälften av stadens skolor har kameror inomhus. Tensta gymnasium beskriver hon som en skola i ett socialt utsatt område, där det varit problem med utomstående som trängt sig in i skolan, ställt till bråk och sålt narkotika.

– Enligt rektorn har detta minskat avsevärt, säger Edholm.

Hon påpekar också att Bromma gymnasium hade ett mord 2001, då en utomstående sköt en elev på skolans toalett.

TT: Menar du att risken för våldsdåd minskar med kameror?

– Det beror på vad man menar med våldsdåd. Jag tror inte att mordet hade kunnat förhindras. Men på en del skolor har vi problem med gängbråk, när grupper kommer och ska göra upp med elever på skolan. Vetskapen om att det finns kameror gör att en del individer håller sig borta, för de vet att de i efterhand kan bli identifierade, säger Lotta Edholm.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *