Kristen Vänster

Jag misstänker att det är många som förknippar kristendom med konservatism. Något som knappast stämmer med verkligheten. I alla fall i den moderna svenska kyrkan. Värt att läsa i sin helhet nedan.

Att vara kristen och vänster…! « Daniel Carlstedts finurliga tankar

Många förknippar kristendomen med konservativa högerkrafter. När man säger att man är kristen tänker många att man är en sån där som inte gillar kvinnliga präster, att man är emot aborter och att man absolut inte gillar homosexuella. Själv är jag kristen och vänster och det är jag inte ensam om. I Broderskapsrörelsen, Sveriges kristna socialdemokrater, där jag arbetar, är vi 3200 medlemmar som anser att man inte behöver vara konservativ och höger bara för att man är kristen. Istället anser vi att det är det kristna kärleksbudskapet som är en av de viktigaste delarna av vår religion, kärleken till alla våra medmänniskor. Vi anser också att religion kan användas som en radikal kraft för att förändra världen och skapa ett bättre samhälle.

Just nu skriver vi på ett manifest för den kristna vänstern, ett första utkast presenterades idag på SvD Brännpunkt. Här lyfter vi fram viktiga frågor för hur vi i den kristna vänstern ska fungera som en motkraft till den kristna högern. En kristen höger, till mångt och mycket personifierad i Kristdemokraterna, som exkluderar och gör skillnad på människor och som driver en ta-dig-i-kragen politik som inte gynnar någon.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *