Niklas Nordström som socialdemokratisk partisekreterare

Jag kan bara ansluta mig till kören. Partiorganisationen behöver förnyelse.

Alexander Sofroniou: Niklas for presid…partisekreterare

Nu när socialdemokraterna har offentliggjort att Marita Ulvskog ska toppa valsedeln till europaparlamentsvalet nästa år ska partiet hitta en ny partisekreterare. Jag hoppas att Niklas Nordström får uppdraget.

Idag är han PR-konsult och han är enligt min uppfattning en av socialdemokraternas mest borttappade förmågor. Till skillnad från många andra så har han vägrat göra sig beroende av partiet för sin försörjning. När han lämnade ordförandeskapet i SSU kandiderade han till ordförandeposten i Norrbottens partidistrikt men Göran Persson ville annorlunda så Björn Rosengren blev vald istället.

Då drog Niklas sig (tyvärr) tillbaka från det mest partiaktiva livet (med undantag för några år som oppositionsledare i Nacka) och inledde en framgångsrik karriär i näringslivet. Han kunde ha blivit ombudsman någonstans men han ville som sagt inte bli beroende av partiet.

Han är precis den förnyelse som socialdemokraterna behöver. Han är förhållandevis ung. Han har inte levt hela sitt liv i rörelsen så han kan se på partiet med lite andra ögon. och alla som har sett honom från nära håll vet att han är oerhört kompetent.

Erik Laakso | På Uppstuds

Nu är det hög tid att välja en ny partisekreterare som förmår göra det som krävs i den tid vi lever i, för att föra ut politiken, föra in folkets röst och föra fram partiet.

Visserligen slår opinionssiffrorna nästan genom taket men det kan ändå knappast härledas till partisekreterarens arbete, min uppfattning är att det snarast handlar om regeringsodugligheten från höger.

När jag lyssnade på Niklas Nordström i Uppsala för några veckor sedan var det tydligt vilket behov av den sortens kompetens vi är i behov av i partiorganisationen. Nu har hans namn luftats som tänkbar partisekreterare, jag tycker det vore ett intressant och bra val.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *