Socialdemokraterna och MP satsar för lite på utbildning

Om det stämmer det TT-telegrammen säger är den socialdemokratiska och MP satsningen nedan alldeles för lite. Med tanke på att Sverige inom ett år kan stå i en situation med massarbetslöshet är de några tusen extra utbildningplatser alldeles för lite.

Eller är det någon som glömt enbart de 60000 i den s.k ’Jobb och utvecklingsgarantin?

S och mp överens om utbildningspaket | SvD

Pengarna fördelas enligt förslaget över tre år och på flera olika typer av utbildning. Det handlar om yrkesutbildning för arbetslösa. Här föreslås 9 000 fler platser än i regeringens budgetproposition för 2009 samt 10 000 fler för 2010 och 2011.

Inom vuxenutbildningen för personer som behöver läsa in gymnasiekompetens eller omskola sig vill partierna ha 4 700 fler platser än regeringens förslag för 2009 och 7 000 fler platser för 2010 och 2011, varav 4 500 yrkesvuxplatser.

På den kvalificerade yrkesutbildningen vill s och mp satsa 2 500 fler platser för 2009 och 4 500 platser 2010 och 2011. I förslaget ingår också satsningar på att stärka samverkan mellan högskolan och arbetslivet samt kvaliteten i högskolan.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *