Varför vill inte Socialdemokratiska EU-kritiker ha ett fungerade EU?

Det jag inte kan förstå med alla dessa EU-kritiker är varför de är emot ett fungerande EU?

För det är väl inte så att EU-kritiker egentligen är ett kodord för nej till EU. Att vad det egentligen handlar om är att till varje pris sabotera och förhindra att något åstadkoms i EU?

Det är som att gå med i en klubb och sedan sitta och tjura i ett hörn för att man inte gillar dagordningen. Eller aktivt motarbeta alla förslag som läggs

Jag är trött på det. Den uppenbara konsekvensen är att EU-fattar beslut utan att svenska röster hörs. Där EU-kritikerna sedan klagar på alla överstatliga beslut inom EU.

Lotta Grönings blogg – Partisekreterare Ulvskog lämnar

Jag är inte förvånad! Hon skulle ha kickats för länge sedan, men Pär Nuder affären kom i vägen. Nu har det gått lagom lång tid för att Mona Sahlin ska kunna göra nya rockader utan att uppståndelsen blir för stor. Att kicka Marita Ulvskog till EU-parlamentet och ge henne uppdraget att försöka rädda den socialdemokratiska trovärdigheten i EU-frågan är angeläget för Mona. Bland EU-kritiker har som bekant Mona Sahlin ingen trovärdighet alls.
Socialdemokratiska EU-kritiker kommer att lägga sin röst på Sören Wibe och Junilistan.
Men frågan är vem som ska bli nya partisekreterare. Sven-Erik Österberg har länge varit den tilltänkta kandidaten. Han anses vara ett bra komplement till Mona. Men det ryktas om att han inte vill och har tackat nej. Andra namn som nämnts är Peter Hultqvist från Borlänge. Han har gedigen erfarenhet av partiet. Han har varit kommunalråd i 20 år ungefär, chefredaktör för Aktuellt i Politiken och nu är han riksdagsman. Hultqvist skulle nog kunna bli bra.
Skrämselskottet däremot är Ylva Johansson. Hennes namn nämns också. Hon är så sur och visar öppet sitt förakt mot alla hon inte gillar. Skulle hon bli partisekreterare lär partiet sjunka som en sten. Som partisekreterare lär hon snart erfara ilskan som finns i partiet och misstron och besvikelsen över den förda politiken. Dessutom alla EU-kritiker på lokal nivå som fortfarande lever och är förbannade. Förstå vad sur Ylva skulle vara.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Europa-EU, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *