Naomi Klein om finanskris och politik

Via Annarkia. Kan vara värt att höra.

Även boken är aktuellare än någonsin.

annarkia –

När man hört Naomi Klein beskriva krisen blir frågan.
Vilken är egentligen den dolda agendan?
Ska nyliberalismen hämta sig och gå segrande ur krisen tack vare krisen á la Chicagoskolans chockdoktrin.
Vem får ta smällen efter Wall Streets ofinansierade finanser? Vem ska till slut betala alla krispaketen?

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Politik, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Naomi Klein om finanskris och politik

 1. Pingback: Mona s

 2. Ingemar B skriver:

  Haken med Naomi Kleins fascinerande teorier är att det skulle kräva en världsomfattande konspiration för att vrida världen i den riktning hon säger. Dvs att medvetet planera och driva fram kriser för att sedan få acceptans för att kunna vrida politiken mot ett visst håll.

  Men den typen av planmässigt tänkande finns knappast hos konservativa politiker eller hos människor som har en stark tro på marknaden. Vi sitter inte i den typen av rådslag. Snarare är det så att människor som sitter i ledningen för storföretag INTE engagerar sig politiskt. Tiden räcker inte, och dessutom vet jag av erfarenhet att politik är en för trög process för de flesta företagsledare.

  Här citerar hon dessutom Milton Friedman felaktigt under den här intervjun, trots att citatet bevisligen är fel. Då är det knappast något misstag.

  • ckrantz skriver:

   @Ingemar B:
   Som sagt i ett annat inlägg. kreativ förstörelse. Och en vilja att omvandla samhällen till den utformning man själv ville ha är knappast konspirationsteorier.

   Uppenbarligen känner du inte till de nätverk av akademiska institutioner som driver ekonomisk ’propaganda’ betalda av företagsledare. Timbor är ju ett sådant svenskt exempel. Mycket av friedmans tidiga verksamhet och rådgivning på platser som indonesien eller chile betalades t ex av FORD foundation.

 3. Ingemar B skriver:

  Haken med Naomi Kleins fascinerande teorier är att det skulle kräva en världsomfattande konspiration för att vrida världen i den riktning hon säger. Dvs att medvetet planera och driva fram kriser för att sedan få acceptans för att kunna vrida politiken mot ett visst håll.

  Men den typen av planmässigt tänkande finns knappast hos konservativa politiker eller hos människor som har en stark tro på marknaden. Vi sitter inte i den typen av rådslag. Snarare är det så att människor som sitter i ledningen för storföretag INTE engagerar sig politiskt. Tiden räcker inte, och dessutom vet jag av erfarenhet att politik är en för trög process för de flesta företagsledare.

  Här citerar hon dessutom Milton Friedman felaktigt under den här intervjun, trots att citatet bevisligen är fel. Då är det knappast något misstag.

  • ckrantz skriver:

   @Ingemar B:
   Som sagt i ett annat inlägg. kreativ förstörelse. Och en vilja att omvandla samhällen till den utformning man själv ville ha är knappast konspirationsteorier.

   Uppenbarligen känner du inte till de nätverk av akademiska institutioner som driver ekonomisk ’propaganda’ betalda av företagsledare. Timbor är ju ett sådant svenskt exempel. Mycket av friedmans tidiga verksamhet och rådgivning på platser som indonesien eller chile betalades t ex av FORD foundation.

Kommentarer inaktiverade.