S + MP = Sant

Jag har lite svårt att förstå förvåningen över att V stängs ute från kontakterna mellan S och MP. Och att V om situationen inte kräver det troligen inte kommer att få vara med i regeringen 2010. För den som följt kontakterna mellan MP och S har det varit klart sedan länge vilka som ville samarbeta med varandra. Talet om att V måste acceptera budgetregler hade man nog kunnat se bort från om alla parter ville det. Men det gör man inte. Socialdemokraterna och MP har helt enkelt bestämt sig. Vi bildar regering 2010.

Så regeringsalternativet 2010 är klart om någon undrade tror jag även om den formella annonseringen kanske inte kommer än. För vänsterpartiet tror jag en tid om egen kan vara bra. V behöver fortsätta det arbete med inre förnyelse som stoppades med Ohlys tillträde.

 

Uppdatering:

Fast vem vet 🙂

Injudan till presskonferens med Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson

Socialdemokraterna och Miljöpartiet inbjuder till gemensam presskonferens.

Tid:         Idag onsdag den 8 oktober klockan 13.00

Plats:       Riksdagens presscenter

För mer information:

Fredrik Kornebäck

Presschef Socialdemokraterna

070-246 65 03

Camila Peirone Buzaglo

Pressekreterare hos Mona Sahlin

070-545 32 69

[email protected]

Mattias Bengtsson

Presschef Miljöpartiet de Gröna

0736-27 53 83

[email protected]

2008-10-08 10:17

PB1, DN

S och mp fördjupar samarbetet – presskonferens inom kort | SvD

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly deltar inte.

– Du är välkommen på presskonferens klockan utanför plenisalen klockan 13, skriver Peter Eriksson i ett sms till Svd.se.

I övrigt vill han inte svara på några frågor.

Relationen mellan de tre partierna har länge varit frostig.

Oppositionspartiernas ledare har inte träffats sedan i juni, och inget nytt möte är inbokat. Som SvD avslöjade förra veckan är skälet att miljöpartiet säger nej till att träffa vänsterpartiet.

De senaste veckorna har i stället samarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet tagit fart. I onsdags presenterade partiernas ekonomisk-politiska talespersoner Thomas Östros (s) och Mikaela Valtersson (mp) en gemensam miljardsatsning på ”utbildning för arbete”. Vänsterpartiet fick inte vara med.

– Ska man göra stora gemensamma insatser inom ekonomisk politik är den självklara utgångspunkten att man till 100 procent ställer upp på de verktyg vi har skapat i den ekonomiska politiken, som överskottsmål, utgiftstak, och en oberoende Riksbank, motiverade Thomas Östros.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.