Public Service för hjärndöda

Är dansbandssatsningar och lyx den nya given för public service TV? För att konkurrera med is dansande kändisar i TV4! I bland kan man vara glad att inte ha någon TV. Vem skulle vilja betala för smörjan?

I bland undrar jag vem det är som tittar på programmen som tydligen har miljonpublik? Om Sveriges Television bara ska konkurrera med de komersiella kanalerna varför inte sälja ut rasket?  Låt den som vill få betala via prenumeration.

Här är SVT:s lyxsatsning | TV | Nöjesliv | Aftonbladet

– Man ska få en lyxig känsla när man kliver in, säger programmets producent Joakim Jankert..

SVT sparar inte på krutet i kampen om tv-tittarna.

Nya lördagsunderhållningen ”Dansbandskampen”, som kommer att tävla mot TV 4:s”Stjärnor på is”, är en storproduktion.

– Det här är en jättesatsning. Jag har inte fått nej någon gång. Jag har fått göra allt jag vill, säger programmets redaktör Melker Heintz.
”Danspalats”

Hur har ni tänkt med dekoren?

– Underhållning, tävling och drömmar. Eftersom det är en tävling måste det vara pedagogiskt, med det drömska har vi gjort det som ett danspalats med mysig atmosfär. Underhållningen märks i sådant som färger, ljus och skärmar, säger Melker Heintz.

Programmet är en originalidé från SVT.

– Det är extra kul eftersom det inte är något som vi har köpt nere i Cannes. Vi har utvecklat det själva och gjort det väldigt svenskt, säger Melker Heintz.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Public Service för hjärndöda

 1. Ingemar B skriver:

  Jag håller med, Claes. Harry Schein skrev i en debattartikel (i DN?) precis innan televisionen släpptes fri, en sak som fick mig att reagera. Han skrev att i teorin ökar utbudet, men i praktiken kommer alla kanaler att tävla om majoritetspubliken. Alla kanaler kommer att sända ”Lyckohjulet” och liknande på prime time.

  Det som förvånade mig mest var att han fick rätt så fort. För det tog inte ens tre månader.

  SVT verkar inte ha förstått sitt uppdrag. Jobbar man med public service borde man ha en bredare vy än att mata trötta soffpotatisar med lättsmälta fråge- och musikprogram kl 19.00 och 20.00.

  • ckrantz skriver:

   Håller med om tävlan att hitta den stora medelpubliken. SvT verkar titta lika mycket på tittar siffor som de kommersiella bolagen så jag undrar varför det kallas icke kommersiell television. Speciellt med alla de sponsors avtal som verkar styra större evenemang.

 2. Ingemar B skriver:

  Jag håller med, Claes. Harry Schein skrev i en debattartikel (i DN?) precis innan televisionen släpptes fri, en sak som fick mig att reagera. Han skrev att i teorin ökar utbudet, men i praktiken kommer alla kanaler att tävla om majoritetspubliken. Alla kanaler kommer att sända "Lyckohjulet" och liknande på prime time.

  Det som förvånade mig mest var att han fick rätt så fort. För det tog inte ens tre månader.

  SVT verkar inte ha förstått sitt uppdrag. Jobbar man med public service borde man ha en bredare vy än att mata trötta soffpotatisar med lättsmälta fråge- och musikprogram kl 19.00 och 20.00.

  • ckrantz skriver:

   Håller med om tävlan att hitta den stora medelpubliken. SvT verkar titta lika mycket på tittar siffor som de kommersiella bolagen så jag undrar varför det kallas icke kommersiell television. Speciellt med alla de sponsors avtal som verkar styra större evenemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *