Lyssnar SSU-distrikten och LO förbunden på de som tycker annorlunda?

Det är två saker som är slående. 5 SSU distrikt, ett antal s-bloggare och några LO-förbund har gjort sig till talespersoner för en politisk inriktning utan att ha någon egentlig konkret politik. Varför har det inte sagt något tidigare. De har haft två år på sig att driva frågor.

Och att det nu är rätt ideologiskt stämpel som gäller för politiken. Bara det är ’vänster’  är allt bra. Det är idiologiska skygglappar jag avskyr som man kan hitta hos de värsta doktrinära liberaler eller marxister.

Värderingar och människor är viktigare än rätt ideologisk teologi för mig. Bara för att något är vänster eller höger är det inte bra eller dålig.  Att titta tillbaka till 150 års gamla ideologier är inte det rätta sättet att gå in in framtiden. 

Det är bara att beklaga att politiska talibaner med en egen politisk agenda där människor är irrelevanta verkar vara drivande i svenska politiska partier.

Politikerbloggen » SSU-protest mot Mona Sahlin

Riv upp, gör om, gör rätt!

Mona Sahlins utspel om ett regeringssamarbete med enbart Miljöpartiet har inget som helst stöd i våra socialdemokratiska ungdomsdistrikt.

– Det är oacceptabelt att den socialdemokratiska partiledningen genom detta utspel föregår en diskussion bland partimedlemmarna om en fråga som är avgörande för inriktningen på en framtida socialdemokratisk politik, säger Petra Bergquist, ordförande för SSU-Skåne.

Miljöpartiet har gång på gång visat sig ideologiskt opålitiliga genom att samarbeta med de borgerliga partierna. Ett tydligt exempel på det är deras gemensamma attack på arbetsrätten. Ett fördjupat och cementerat samarbete med Miljöpartiet skulle innebära en ännu tydligare omläggning av politiken högerut. Detta kan vi inte acceptera.

Mona Sahlin uttryckte när hon valdes till partiordförande att hon står för ett ledarskap där många ska vara delaktiga i processen fram till ett beslut och att hon skulle lyssna på rörelsen. Nu är det upp till bevis!

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *