S+MP Blir S+MP+V – Vem vill rösta på V i regeringen?

Suck, så nu är vi fram vid ruta 1 igen. Det finns inget regeringsalternativ som långsiktigt säkrar framtiden. Och nu är det tre partier som ska komma överens.

Det ska bli intressant att se hur anti-eu, socialisera företags vänstern ska komma överens med miljöskatt, satsa på sälarna MP. Med S i mitten. Och LO som baksättesförare.

Det är en rejäl vurpa av Sahlin och hela S-ledningen. Som öppnar upp för den oundvikliga diskussionen om det finns en regeringsduglig opposition. Naturligtvis lagom till en hel debattvecka mellan Sahlin och Reinfeldt.

Tack för den, både kritiker och s-ledning om alliansen sitter kvar 2010. Bättre present kunde inte Fredrik Reinfeldt fått än om Mona Sahlin hade avgått. Men tydligen finns det ett jättstort behov av att diskutera ideologiska etiketter medan Sverige är på väg in i vad som troligen är en depression.Det är synd att ingen tycks ha varit lika intresserad av att aktivt driva politisk opinion för att bli av med alliansen och förändra Sverige från den liberala katastrofen.

SVD

Mona Sahlin backar om v

Kritiken har varit massiv från såväl fackliga organisationer som tunga socialdemokrater sedan s-ledaren Mona Sahlin och miljöpartiets språkrör beslutat gå till val med sikte om en gemensam tvåpartiregering.

Dörren var nu stängd för vänsterpartiet, även om de skulle ändra sig nu och gå med på budgettak och överskottsmål, enligt vad Sahlin sade i onsdags.

Det var olyckligt formulerat, säger hon nu.

-Det är inte så att jag har stängt dörren för vänsterpartiet. Jag har uppfattat det som om de har sagt nej och inte ville gå in genom den där dörren. Jag borde ha uttryckt det så också.
Men nu får vi sätta oss igen jag och Lars Ohly, säger Mona Sahlin.

Detta efter att under dagen suttit i telefonkonferens med partiets verkställande utskott och samtliga partidistriktsordförande.

– Det är inte så att vi har velat manövrera ut vänsterpartiet, tillägger hon.
– Nu får vi se om det går att även gå vidare till regeringsdiskussioner men där är vi inte än, de måste acceptera budgetnormerna.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på S+MP Blir S+MP+V – Vem vill rösta på V i regeringen?

  1. Pingback: ... men så vände Mona Sahlin på steken | Arvidfalk.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *