Vänsterpartiet – Ett nytt nationalistvänsterparti?

Det Stigbjörn Ljunggren säger nedan borde alla dessa socialdemokraterna som nu säger att vänsterpartiet ska med fundera över. Och diverse fackföreningar.

Socialdemokratiska gnällvänstern – okunniga eller propagandistiska? | Stig-Björn Ljunggren

Men jag är förvånad över att de som skriver inte verkar ta upp alla faktorer som ligger helt öppet på bordet. Är de illa informerade eller bara förljugna propagandister?

Så här är det:

Debattörerna talar inte om:

– att (v) inte har en trovärdig ekonomisk politik och medvetet (?) fulat ut sig i synen på hur budgetordningen ska se ut. Problemet med detta är inte att allt som har att göra med budgettak etc är heligt, det kan självfallet förändras. Men inte NU och inte i ett läge när vänsterpartiet behöver tvätta bort stämpeln som varandes ett kommunistiskt parti förklätt till vänstersocialister.

– socialdemokratins uppdrag 2010 är inte att vinna vänsterpartistiska väljare utan vinna storstäderna, medelklassen och dem som röstade på Alliansen.

– att det för (s) är mer angeläget att säkra att (mp) inte svänger och hoppar över skaklarna med Allianspartierna som vid tidigare regeringsförhandlingar

– att (s) förbereder en möjlig koalition över blockgränserna i den händelse Sverigedemokraterna blir vågmästarparti (alternativet kan annars bli att Alliansen sitter kvar med passivt stöd av Jimmie Å och hanses kompisar)

En förklaring till att de inte rör vid dessa kärnfrågor är att de är okunniga som sagt. Eller är det taktiskt?

Ett annat förklaring är ju att dessa skribenter försökt få en socialdemokratisk vänsterpolitik fastlagd men nu ser ut att ha förlorat och därför av propagandamässiga skäl vill måla upp en bild av att det här beslutet tagits över partiets huvud.

Den populistiska argumentationslinje som nu putsas av är att partiet är toppstyrt och att dumma Mona borde ha väntat med alla avgöranden till nästa partikongress eller på något annat sätt rådslagit om framtidens koalitioner.

Vilket är Bull Shit, propagandistiskt vrövel, det har varit uppenbart för alla vad som varit på väg att hända, och (s) har gosat med (mp) mycket längre och mycket intimare än med (v).

Och (v) har inte ansträngt sig speciellt mycket för att bli ett trovärdigt alternativ. Kanske siktar de istället på att bli ett kantparti, som ett nationalvänsteralternativ till Sverigedemokraterna.

Det tycker jag är värt att fundera över.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *