Debattveckan startar – A-kassa och regeringsduglighet

Valrörelsen kan väl ha sägas start nu. Den moderatledda alliansregeringen står med ryggen mot väggen där i princip allt gått fel. I teorin borde socialdemokraterna och Mona Sahlin sitt med alla korten.

Det blir väl regeringsduglighet, vänsterparti, skattehöjningar mot arbetslöshet, social otrygghet och ökat utanförskap.

Ska socialdemokraterna vinna måste det bli de som definierar verklighetsbilden av hur det ser ut i Sverige. Inte alliansen med Fredrik Reinfeldt.

Mer i Aftonbladet

Nu drabbar de samman – Nyheter – Expressen.se

Debattveckan startar i kväll

I kväll börjar debattveckan, när alla partiledare möts i en debatt i SVT:s ”Agenda”.
– Jag ser fram emot att fråga Fredrik Reinfeldt hur det känns att ha förstört A-kassan, så att en halv miljon människor nu står utan trygghet, säger Mona Sahlin.
Även Fredrik Reinfeldt tror att det kommer handla om den ekonomiska politiken i kväll.
– Jag kommer ställa frågan om det nu är rätt att höja eller sänka inkomstskatterna. Vi vill sänka dem med 15 miljarder, socialdemokraterna vill höja med 20, säger han.
”Det är frustrerande”

Han ser också framför sig en debatt om hur man ska möta alla varsel.
– Jag menar att det är rätt att sänka kostnadstrycket i företagen. Mona Sahlin vill i stället höja kostnadstrycket, säger han.
– Det är frustrerande att regeringen gör så lite just nu. Budgeten lades i tid som är totalt annorlunda mot nu, säger Sahlin.
”Vi är väldigt överens”

Efter de senaste dagarnas turer i vänsterblocket kommer Reinfeldt också i vanlig ordning ta upp regeringsfrågan.
– Vi får väl se om de här tre ens kan sitta bredvid varandra, säger statsministern.
– Klart vi kan göra det! Vi är väldigt överens om varför vi ska byta regering. Vi har inga problem med att sitta bredvid varandra, kontrar Sahlin.
Socialdemokraterna ska direktsända och kommentera debatten på sin hemsida, och över hela landet samlas socialdemokrater för att titta på mandatperiodens första tv-sända partiledardebatt.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *