Den viktigaste bristen – Utbildade arbetssökande

Något som slår mig när jag läser PJ är nedan är den bristen på insikt. AMS finns förresten heller inte kvar. Den myndigheten heter numera arbetsförmedlingen och sysslar med att administrera arbetslösheten.

Det privata bemanningsföretagen som ett stort antal jobb idag går via arbetar redan på det sätt som PJ vill. Insikten som saknas är förstås att det inte hjälper hur många arbetsförmedlare eller vilka incitament de har om de inte finns arbetssökande med rätt bakgrund/utbildning/kompetens att förmedla.

Blogg: PJ Anders Linder om politik & samhälle | SvD

2. Det blir ännu viktigare med bra matchning mellan tillgång och efterfrågan på arbetsmarknaden. Det är inte rimligt att många företag letar medarbetare förgäves, medan de arbetslösa blir fler. Moderniseringen av Ams måste fortsätta, och Ams bör kompletteras med privata förmedlare som får betalt efter antalet lyckade matchningar.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *