SVT till betaltv – Media som en freakshow

Är det bara jag som undrar över var i det s.k public service uppdraget det sägs att dansbandskamp hör till SVTs  program. Men det kanske finns en skillnad mot is-dansande kändisar i den kommersiella kanalen. Om SVT är så rädda för att förlora tittare att de i princip sänder samma program och konkurrerar med de kommersiella kanalerna varför den speciella statusen för SVT?

Men så kanske uttryck som dumburken stämmer.  Eller för en delen förnedrings tv som dokusåporna döptes till när de först kom.  Det är en by mentalitet kombinerat med det som på engelska kallas ’freakshows’. Något som Aftonbladet lärt sig där seriös journalistik gått över till mord följetonger, bantningstips, kändisskvaller, sextips och inte minst veckans ’fråga’ med något som kan skapa läsarstormar. Där man förstås hänger på det senaste från tv kusinen, Allt följer förstås trenden från USA där majoriten av gammal media övergav journalistik för underhållning för länge sedan. Med följden att de verkar ha grävt sin egen grav en utveckling som Aftonbladet i pappersformat verkar var på väg mot.

Bloggat:
annarkia

Vad gör man inte för ett avdrag? | Ledarsidan | SvD

Det första avsnittet hade hela 1260000 tittare, och det andra lockade nästan lika många: 1170000 personer. SVT:s senaste lördagsunderhållning Dansbandskampen verkar ha gått rakt in i folksjälen. I lördags skrällde orkestern Larz-Kristerz från Älvdalen genom att avancera vidare i tävlingen. Bandet har bara spelat ihop sedan 2001, och har som idé att inte försöka vara poppiga och moderna, utan tvärtom leta sig bakåt i tiden. Därav de spektakulära kostymerna i vitt och rött. Det är en estetik som har sin förklaring.

Bloggat:
gudmundson

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *