Försämrad situation i Afghanistan

Om det inte framgått tidigare i media håller situation i Afghanistan på att stadigt försämras. Och ja, det är ett regelrätt gerilla krig som Sverige investerar 780miljoner i militärt stöd till och som vi ska skicka mer soldater om riksdagsmajoriteten får som de vill. Ett gerilla kring som inga professionella militärer tror vinna med som ändå fortsätter för att det inte finns någon acceptabel politiks lösning i Europas och USA´s nationsbyggande.

Självmordsattack i Kabul

En stund efter explosionen utspelade sig kaotiska scener på gatan utanför informations- och kulturdepartementet som ligger mitt i Kabuls centrum. Fönstren i departementets femvåningshus var urblåsta och glassplitter låg överallt på gatan. Polis och säkerhetsstyrkor spärrade av kvarteren runt omkring medan ambulanser transporterade bort skadade.

– Det finns både döda och skadade, sade en person anställd på departementet till DN.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt, Säkerhetspolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *