Samtidigt i verkligheten fortsätter krisen

Samtidigt som oppositionen och socialdemokratin slås inbördes och den moderatledda alliansen bygger Potemkin kulisser och kallat det arbetsmarknadspolitik fortsätter den ekonomiska krisen välla in över Sverige.

Jag undrar när kris insikten och förståelse att det inte är en vanlig lågkonjunktur som kommer ska nå fram till hela det politiska etablissemanget.

Jag håller med Astudillo om att alliansen saknar arbetsmarknadspolitik men hos socialdemokraterna saknas kris insikten hos alltförmånga. De jobb paket och åtgärder som föreslagit från s kommer inte att räcka till.

Luciano Astudillo – Expressen.se
Det är häpnadsväckande att regeringen är så passiv vad gäller Jobbkrisen (alltså lågkonjunkturen). Jo, förresten, nu är jag lite orättvis vi får fler varselsamordnare. Aftonbladets ledare skriver så här om dem:

Maud Olofsson löser lågkonjunkturen genom att be landshövdingarna i sex län vara just landshövdingar och statens företrädare i regionerna. Hur hon ser på de övriga länen är oklart. På nationell nivå ska en grupp statssekreterare samarbeta kring krisen. Tänk att det krävs en presskonferens för att statssekreterarna för arbetsmarknad, social, finans, näring och utbildning ska börja samarbeta.

Min prognos är fortfarande att borgligheten kommer att tvinas riva upp det så kallade ”superpaketet” (alltså budgeten) eftersom det bygger på en felaktig analys. Återigen kommer det att bevisa att vi inte har en regering som är dålig på att regera. Tillväxt och jobb kräver nämligen rättvisa!

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *