Ger jobbtorget jobb?

Debatten om Jobbtorgen fortsätter på Aftonbladet.

Det som inte sägs nedan men som varit intressant att veta är vilken typ av egen försörjning
de 3000 personerna nedan fått som det pratas om nedan.

Måttet brukar ju vara stadigvarande egen försörjning som det brukar kallas.

Heter förövrigt arbetslösa idag aspiranter?

Replik: Björn Erik Andersson har fel om Jobbtorg | Debatt | Aftonbladet

Efter nio månaders verksamhet har Jobbtorg Stockholm tagit emot över 8 000 personer. Av dessa har drygt 3000 avslutats till egen försörjning. Tack vare noggrann och systematisk dokumentation och uppföljning har Jobbtorg Stockholms kompetenta medarbetare god kunskap om sina aspiranters behov och förutsättningar på arbetsmarknaden. Jag är stolt över det engagemang och det viktiga jobb som mina medarbetare gör på Jobbtorg Stockholm. Varje dag arbetar de professionellt med att ge stöd och hjälpa människor som vill lämna bidragsberoende och utanförskap för att i stället kunna försörja sig själva. Den bild av Jobbtorg Stockholms verksamhet som beskrivs i artikeln är därför för mig helt främmande!

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ger jobbtorget jobb?

  1. Lars skriver:

    Du ställer en intressant fråga: kallas arbetslösa numera för ”aspiranter”? Svaret är att medan Arbetsförmedlingens ”värdiga” arbetslösa fortfarande kallas för arbetslösa, så kallas Jobbtorgens ”ovärdiga” arbetslösa för ”aspiranter”.

    Orsaken är en sammanblandingen av arbetspolitik och invandrarintegrering och resultatet är att Jobbtorgens arbetsslösa inte längre är värdiga arbetssökande. De har blivit ”aspiranter”, vilket i princip innebär att de inte längre anses som medborgare i sitt eget land. Detta kan i bästa fall kallas för rasism, i bästa fall för diskriminering – men helt säkert är att Jobbtorgschefen Helene Bengtsson inte heller känner igen sig i denna beskrivning av Jobbtorgen.

  2. Lars skriver:

    Du ställer en intressant fråga: kallas arbetslösa numera för "aspiranter"? Svaret är att medan Arbetsförmedlingens "värdiga" arbetslösa fortfarande kallas för arbetslösa, så kallas Jobbtorgens "ovärdiga" arbetslösa för "aspiranter".

    Orsaken är en sammanblandingen av arbetspolitik och invandrarintegrering och resultatet är att Jobbtorgens arbetsslösa inte längre är värdiga arbetssökande. De har blivit "aspiranter", vilket i princip innebär att de inte längre anses som medborgare i sitt eget land. Detta kan i bästa fall kallas för rasism, i bästa fall för diskriminering – men helt säkert är att Jobbtorgschefen Helene Bengtsson inte heller känner igen sig i denna beskrivning av Jobbtorgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *