GP sågar sanning och konka – Sahlin boken

Göteborgs Postens recension över Sahlin boken sanning och konka kan vara värd att läsa. Om inte annat för att GP kan knappast anklagas för att representera ett socialdemokratiskt pravda vilket gjordes Eric Sundström sade samma sak i Expressen.

Inget nytt ljus över Mona Sahlin – Kultur – Göteborgs-Posten

Även Lotta Gröning försöker förstå Mona Sahlin. Det går inget vidare. Sanning och konka är bitvis parodiskt usel. Grönings illa maskerade antipatier för Sahlin ligger som ett blött filter över varje sida där upprepade stavfel och faktafel ackompanjeras av analyser som får en att rodnande bläddra vidare. ”Det handlar om att hon i grunden är en ensam människa med dåligt självförtroende som söker en gemenskap och framför allt strävar efter upprättelse”. Apropå Mona Sahlins starka identifikation med partiet.

Lotta Gröning jobbar hårt för att förklara Mona Sahlins framgångar. Ibland fastnar Gröning för att det beror på att ”hon är så vanlig – precis som folk är mest”. Andra gånger handlar det om att Mona Sahlin är enastående på ”att tycka rätt”. I ett anfall av eftertanke funderar Gröning vidare. Kanske beror Sahlins framgångar helt enkelt på att hon är ”en taktiker”. Passar inte det kan man pröva en annan av Grönings teorier. ”Hennes absolut starkaste sida är att marknadsföra sig själv”. Hela tiden har man Grönings ord från inledningen av boken med sig: ”Innerst inne är hon en liten rädd flicka som nått sina drömmars mål”.Hobbypsykologi från underjorden alltså.
Ingenting i boken leder till ökad förståelse av den person som mycket väl kan bli landets nästa statsminister. Tvärtom bidrar den till ökad förvirring vilket knappast kan ha varit avsikten. Det är anmärkningsvärt att landets största förlag riskerar sitt rykte genom att ge ut en bok som Sanning och konka.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på GP sågar sanning och konka – Sahlin boken

  1. Pingback: Sahlin och (s) forts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *