Ny rysk flotbas i abchasien

Att Ryssland bygger flottbas och militärbaser i områden som lämnat Georgien under ryskt beskydd är knappast oväntat eller nytt. Både som en backup i fall de skulle förlora Sebastopol och som ett svar på den permanenta amerikanska militära uppbyggnaden i svarta havet. Georgien har förlorat områdena permanent.

Utrikesbloggen – Ryssland planerar flottbas i Abchasien

Ryssland planerar att upprätta en permanent flottbas i den georgiska delrepubliken Abchasien som ryska trupper ockuperade i augusti. Tidigare har det ryska försvarsdepartementet tillkännagivit planer på en militärbas i Abchasien och en i det ockuperade Sydossetien, rapporterar RIA Novosti.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Säkerhetspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *