Obamas pragmatism – Hillary som utrikesmininster

Det är ganska intressant att läsa i Washington Post hur kyligt pragmatiskt Obama verkar agera både i förhållande till Clintons och det demokratiska partiet i stort. Det är knappast någon hemlighet för den som följer amerikansk politik att Hillary Clinton letar efter en roll utanför senaten. Tydligen handlar det också nu om direkta kontakter mellan Obama och Hillary. En utnämning av Hillary skulle förstås få vänsterdelen av det demokratiska partiet att skrika högt då både Hillary och Bill är hjärtligt avskydda liksom förstås diverse partipampar i senaten som heller inte gillar Clinton.

Om Hillary tar ett jobb inom Obama
administrationen innebär det förstås även att hon pragmatisk som alltid räknar med att det inte finns någon chans att utmana obama om nominineringen 2012 även om det går dåligt i mellanvalen 2010.

Hillary som utrikesminister skulle förstås också vara en intressant parallel till vad George Bush gjorde med sin allvarligaste rival Powell. Jag gissar också att Hillary skulle bli en tuffare utrikesminster än generalen Powell som var allför tränade att säga ’yes sir’´ och salutera presidenten.

Mer i media:
Därför är kvinnor bättre utrikespolitiker
, Rival kan få tung post., Newsmill, SVd

HRC for Secretary of State: Crazy or Crazy Like a Fox? – The Fix

The news that Hillary Rodham Clinton and Barack Obama huddled yesterday at the president-elect’s transition headquarters in Chicago has set off another round of speculation that the New York senator may well be in line to be Secretary of State in an Obama administration.

While neither side is offering any official comment, one source close to Hillary Clinton told The Fix today that it is a ”very good possibility” that the New York senator would end up as the Secretary of State.

Given all of the speculation, we thought it made sense to lay out the arguments for and against Clinton as Secretary of State.

Our pros and cons are below. Have some of your own? Offer them in the comments section below.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Obamas pragmatism – Hillary som utrikesmininster

  1. APSE skriver:

    B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.

  2. APSE skriver:

    B O är feminist och det är därför inte underligt att hon har en övertro på vad kvinnor kan göra. Den generalisering om kvinnor och män som här visar sig är ju just vad feminismen syftar till. Att visa på kvinnors generella överlägsenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *