Med adress socialdemokraterna 68an – När ska socialdemokraterna använda youtube på allvar?

När kommer Mona Salin och den övriga partiledningen börja använda sig av youtube på allvar?

Istället för att kommunicera via journalister som feltolkar eller misstolkar kommunicera direkt via youtube och den bloggosfär där det finns tusentals s-bloggare.

Ett 5 minuters inslag varje vecka om vad som händer i politiken borde det finnas tid för i partiledningens kalendrar. Och slopa kvällsöppet modellen från sent 70-tal. Prata direkt med väljarna som de skulle göra till personer de mötte ansikte mot ansikte.

Jag har sagt tidigare och forsätter att tjata om att kommunikation är socialdemokraternas största problem. Det går inte i en media drivet politiskt klimat att bara ägna sig åt inre arbete eller kommunicera via presskonferenser där media snällt förväntas tala om

Gå förbi gammalmedia och tala direkt till väljarna. Och använd er av den folkrörelse som socialdemokraterna fortfarande är. Gräsrötterna likt Obama kampanjer finns där. Vad som saknas är direkt kommunikation med dessa och att de aktiveras var de än finns i landet.

Obama to Address the Nation Each Week on YouTube – ReadWriteWeb

President elect Obama will bring the President’s weekly ”fireside chat” into the 21st century by offering it not just on the radio, but in video on YouTube as well. It’s as if the new populist President really cares whether the next generation has a connection to what he’s doing. That’s where the people are – on YouTube, on MySpace and on Facebook.

More people will watch the President’s talks than ever before, and they will post video responses. That’s pretty remarkable.

The Washington Post covered Obama’s plans this morning and reported that a number of other officials in the administration will be posting regular videos as well. We found the story via some light coverage at CNet.

Is This For Real?

Some people are already saying that posting to YouTube is just the strategy of the week for pandering to young people. They point out that Obama’s account on Twitter, almost the most popular account on the service, has been dead silent since the election ended.

Posting to YouTube is different though. It’s repurposing media, cross posting it, it’s simple. The Obama campaign has already posted almost 2000 videos to its YouTube account. The administration should use a cross-posting video publishing tool like TubeMogul to publish everywhere. The weekly talks should be live broadcast on UStream and archived in high def on Hulu. That’s not crazy talk, that’s all relatively simple and obvious. Video experts could probably come up with even more effective plans.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *