Politiker mailbombas om IPRED – Bra

Tydligen klagar nu politikerna på att de får för mycket mail en i mailbombningskampanj. Bra.

Förutom ironi i att riksagsledamöter som tidigare klagat på att folk inte engarerat sig nu får för mycket engagemang kanske de även lyssnar. Och s.k vanligt begriper att det lönar sig att organisera sig och protestera hög. Med dagens teknikska lösningar har alla möjlighet att göra sin röst hörd.

Mejlbombas av motståndarna | Ipred-lagen | Nyheter | Aftonbladet

Häromdagen raderade jag 1 800 mejl. Jag blev tvungen att nollställa. Det här är en ny kampanjmetod. Nu sker det en masse, säger centerpartisten Fredrick Federley till TT.

Han kallar den rådande mejlsituationen för ett ”helvetesproblem”.

De flesta protestmejlen till Federley och andra ledamöter handlar om könsneutrala äktenskap och inte minst om den så kallade Ipred-lagen som är tänkt att hindra illegala fildelare.

Mejlbomningen har lett fram till att politikerna tvingats ta till åtgärder för att hantera de enorma mängderna mejl.

Första gången som metoden med massmejl slog igenom som påtryckningsmedel mot politikerna var i samband med FRA-lagen i våras.

Sex miljoner mejl

Över sex miljoner ivägskickade mejl för att stoppa FRA-lagen tregistrerades.

– Vi har instruerat ledamöterna om hur man använder det befintliga e-postsystemet på ett enkelt sätt så att man kan hantera det här, säger Lars Östberg, IT-chef på riksdagen.
Sorteras ut

Från och med september kan ledamöterna med hjälp av IT-avdelningen styra massmejlen till en särskild mapp.

– För oss kom det som en överraskning att man använder e-post på det sättet och det ledde till stor frustration eftersom ledamöterna inte kunde läsa den övriga e-posten i telefonerna, säger Östberg.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *