Sataniskt är att inte göra något när tiotusentals skickas ut i arbetslöshet

Vad som är sataniskt är att inte göra något när tiotusentals svenskar skickas ut i arbetslöshet eller bidrag. Detta samtidigt som miljarder satsas på en finanseliten som slarvat bort miljarder i dålig utlåning.

Vad innebär regerings 1.5 miljarder extra i omfördelade pengar för Göteborg med flera platser? Jo, totalt 40 omfördelade arbetsförmedlare till orter med extra varsel. Det är allt regeringen gör. Detta medan alla från kommuner, vanliga svenskar till även svenska näringslivet ropar på hjälp. Vad hade arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin för besked i riksdagen till de bara under oktober 20000 varslade när socialdemokraterna ville ha ett extra stimulanspaket.

“Socialdemokraterna är alltför snabba med att befria företagen från ansvar för att i stället kräva fluffiga åtgärdspaket”, sade Littorin i riksdagens extrainsatta debatt om
varselläget i Sverige.

Med andra ord arbetslösheten är inte regeringens problem. Det är de svenska företagen som ska ta ansvar för de som blir arbetslösa? Om de försåts inte jobbar inom finansindustrin som chefer. Då rycker staten in.

Till detta kommer de 60000 inom jobb och utvecklings garantin och ungdomsjobbsgaratin som börjar gå ut 2009. Och glöm för all del inte de 12000 som står utan sjukpenning 1 januari. De ska ju arbeta istället för att leva på bidrag i enlighet med den moderatledda alliansregerings filosofi.

Littorin konstaterade att det trots tusentals varsel de senaste månaderna finns tiotusentals lediga jobb anmälda på arbetsförmedlingarna. Och det finns, trots krisstämningarna,
goda förutsättningar för att de som varslats ska kunna få nya jobb.

“Det som oroar är förstås omfattningen av varslen”, sade Littorin som värjde sig mot
attackerna från oppositionen om att regeringen står handfallen och inte
tar varslen på allvar.

Han pekade på stora satsningar i regeringens budget för nästa år, om extra företagskrediter via Almi och Riksbanken, om samordningsmän och klartecken för arbetsförmedlingen att
använda 1,5 miljarder kronor som tidigare inte har förbrukats.
Mer i DI

Det kan ju också vara värt att notera att de 1.5 miljarder som det talats om kan bara användas fram till åskiftet. Men kvar finns ju alliansregerings samordningsmän. De kan säkert ordna situationen?

Dumdryg arrogans och total känslokylla
är sataniskt när tusentals svenskar riskerar ekonomisk ruin och hemlöshet vid den halverad a-kassan vid arbetslöshet.

Men nu kanske folk i allmänhet börjar fatta att dumdryg arrogans är grunden för moderaterna under Fredrik Reinfeldt.

Bloggat:
Tv-debatt, bomber, offentliga jobb m m,Politisk kalabalik och mer tråkigheter, Gudomligt att höja arbetslösheten?

Sataniskt, sade Mona Sahlin | Ledarsidan | SvD

tisdags anklagade Mona Sahlin rege- ringen för att driva en ”misslyckad och ­satanisk” arbetslinje, och det var taket i arbetslöshetsförsäkringen som spökade. Det heter att man får ut 80 procent av ­lönen om man blir arbetslös, men det ­gäller bara upp till en viss inkomstnivå. ­Lönen ovanför är inte försäkrad, vilket betyder att ingen kan få ut mer i a-kasseersättning än 680 kronor om ­dagen.

Det är inte mycket pengar. Men skillnaden mellan vad som gäller med Alliansen idag och vad som gällde när Mona Sahlin var minister i Göran Perssons ­regering är mycket mindre än vad hon vill låtsas om. Med s i Rosenbad var ­högsta dagersättning i ­­­a-kassan 730 ­kronor per dag – i hundra dagar. Därefter sjönk maxersättningen ned till samma nivå som idag, och detta belopp var i alla fall inte förfärligare än att s-ledningen kunde leva med det (även om man lockade med framtida höjningar).

Det är alltså inte ens 50 kronor om dagen som är avståndet till sataniskt utan 50 kronor om dagen i 100 dagar. National­encyklopedins ordbok definierar för ­övrigt begreppet så här: ”som tycks likna eller härröra från satan och alltså har motsvarande onda egenskaper”.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *