Vänsterpartiet – Hellre alliansen om vi inte kan vara med i regeringen

Precis som PJ Anders Linder säger har Lars Ohly gjort klart att vänsterpartiet hellre släpper fram alliansen än en regering de inte sitter med i.

Med andra ord. Om Vänsterpartiet inte kan komma överens med de övriga partierna blir en röst på vänsterpartiet en röst på alliansen.

Rösta på Ohly för 4 år mer med Reinfleldt som vänsterparti slagord kanske?

Blogg: PJ Anders Linder om politik & samhälle | SvD

De stora tappen för vänsterblocket hos Synovate/DN och Demoskop/Expressen bekräftas i dagens mätning. I går kunde också Aftonbladet rapportera kraftigt fallande förtroendetal för Mona Sahln. Och vem kan vara förvånad: turerna mellan de tre rödgröna partierna blir alltmer förvirrande – samtidigt som lågkonjunkturen slår till och regeringen ägnar sig åt krishantering. Vem tror att en rödgrön regering kan klara de ekonomiska problemen på ett bra sätt när den inte ens kan reda ut sitt eget samarbete.

Och Lars Ohly har givit glasklart om att han kommer att fälla en s-mp-regering där vänsterpartiet inte får vara med. Alltså står valet mellan Alliansen och en regering med kommunistiska ministrar: Gissa hur populärt det kommer att vara i storstädernas radhusområden.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *