Arbetsförmedlingen hoppas på mer pengar- Reinfeldbudget är lagd och deflationsvarningar

Att arbetsförmedlingen drömmer om mer pengar är inte så konstigt. Mer underligt är att den moderat-ledda alliansregeringen kommer undan med att hävda att arbetsförmedlingen klarar sig med samma resurser som var avsedda för en högkonjunktur och 100000 nya jobb.

VA.se » Arbetsförmedlingen räknar med mer

Arbetsförmedlingen räknar med att få mer pengar för att möta det besvärliga arbetsmarknadsläget.

– Vi för en dialog med regeringen om vad behovet kan komma att bli. Vi är övertygade om att vi kommer att få mer resurser, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez Svankvist till TT.

TCO-ordföranden Sture Nordh varnade i dag för deflation, det vill säga fallande priser. I ett sådant läge skjuter företag och hushåll upp sina investeringar och inköp i väntan på ännu lägre priser.

[—]

Hittills har statsminister Fredrik Reinfeldt sagt att lagd budget ligger – några nya satsningar är inte aktuella i dagsläget. Finansminister Anders Borg har öppnat för eventuella extra pengar till Arbetsförmedlingen för att hjälpa uppsagda med olika sysselsättningsåtgärder.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *