Deltidsarbetslös tjänar på att bli heltidsarbetslös med alliansens arbetslinje

Hette det inte från alliansen att det skulle löna sig att arbeta med alliansens arbetslinje. Uppenbarligen gör det inte det med den moderatledda alliansens förändringar i a-kassans villkor. I alla fall om man råkar vara deltidsarbetslös.

Förövrigt,  om man inte har en heltidsanställning ska man då säga upp sig för att ta ett subventionerat nystarts jobb eller vad menar littorins statsekreterare med det hon säger till DI?

di.se – Arbetslös förlorar tusenlappar på att jobba

Gun Jensen, 59, skulle förlora tusenlappar på att fortsätta på sin 50-procentstjänst som läkarsekreterare.Trots regeringens arbetslinje finns det de som förlorar på att fortsätta arbeta. Gun Jensen, läkarsekreterare i Haninge utanför Stockholm är en av dem. Till tidningen Metro berättar hon om hur hennes arbetsgivare fått ett minskat behov av hennes tjänster och att hon nu tvingats gå ned till halvtid.
—–
Nya skärpta regler har gjort det svårare att vara deltidsarbetslös. I Guns fall skulle det vara mer lönsamt att vara heltidsarbetslös än att arbeta deltid och ta del av a-kassa resten av tiden. Över tusen kronor varje månad skulle Gun förlora om hon fortsatte att arbeta.

Till Metro berättar hon om hur hon sökt heltidsjobb utan att lyckats.

”Jag har sökt massor av heltidsjobb, men jag inte fått något och tror inte att jag kan få det heller”, säger hon till Metro.

Men regeringen försvarar sin politik.

”Saknar man heltidsanställning kan man få ett nystartsjobb”, säger Eva Uddén Sonnegård på arbetsmarknadsdepartementet.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Deltidsarbetslös tjänar på att bli heltidsarbetslös med alliansens arbetslinje

 1. Elisabeth Eklund skriver:

  Om du händelsevis tittar på min blogg så ser du att jag har åsikter som direkt skiljer sig från dina. Ändå måste jag erkänna att du har intressanta inlägg. En förbättringssynpunkt dock: När man klickar sig vidare på dina länkar till de tidningsartiklar du refererar till i dina inlägg, så kommer man oftare till tidningens startsida än till den specifika artikeln. Plocka med dig hela länken från artikelsidan istället så kan man lättare läsa artikeln du skriver om. Eller gör du så avsiktligt för att underlätta egna utsvängningar i kommentarerna?

  E Eklund

  (Teame2)

  • ckrantz skriver:

   @Elisabeth Eklund:
   När det gäller länkarna så lägger jag alltid ut hela länken till vad jag talar om. Vilket du kan se om du läser bloggen bakåt. Sen kan det alltid bli fel och tidningar ändra på länksystem. Jag antar du menade DI artikeln där inte hela länken kommit med. Nedan hittar du hela länken så kan du själv göra en bedömning om mina utsvävningar.

   Det gick att hitta med en 2 sekunders sökning på google, något som ju gör det ganska svårt att sväva ut från vad som sägs i artiklar. Det mesta går att kolla via google.

   Sen får var och en bedöma hur alliansens arbetslinje slår. Jag förutsätter att folk tänker själva men att det jag skriver kanske får en och annan att fundera över hur verkligheten ser ut.

   http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.aspx%3Fo%3Dexpressen%26ArticleID%3D2008\11\19\312252%26SectionId%3DDinapengar

 2. Elisabeth Eklund skriver:

  Om du händelsevis tittar på min blogg så ser du att jag har åsikter som direkt skiljer sig från dina. Ändå måste jag erkänna att du har intressanta inlägg. En förbättringssynpunkt dock: När man klickar sig vidare på dina länkar till de tidningsartiklar du refererar till i dina inlägg, så kommer man oftare till tidningens startsida än till den specifika artikeln. Plocka med dig hela länken från artikelsidan istället så kan man lättare läsa artikeln du skriver om. Eller gör du så avsiktligt för att underlätta egna utsvängningar i kommentarerna?

  E Eklund

  (Teame2)

  • ckrantz skriver:

   @Elisabeth Eklund:
   När det gäller länkarna så lägger jag alltid ut hela länken till vad jag talar om. Vilket du kan se om du läser bloggen bakåt. Sen kan det alltid bli fel och tidningar ändra på länksystem. Jag antar du menade DI artikeln där inte hela länken kommit med. Nedan hittar du hela länken så kan du själv göra en bedömning om mina utsvävningar.

   Det gick att hitta med en 2 sekunders sökning på google, något som ju gör det ganska svårt att sväva ut från vad som sägs i artiklar. Det mesta går att kolla via google.

   Sen får var och en bedöma hur alliansens arbetslinje slår. Jag förutsätter att folk tänker själva men att det jag skriver kanske får en och annan att fundera över hur verkligheten ser ut.
   http://di.se/Nyheter/?page=/Avdelningar/Artikel.a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *