Bildts skatterabbaterade arbetskraft

Inte för att vara elak mot de moderata allianspolitikerna men det verkar vara en trend att man smiter eller inte alls betalar skatt inom moderaterna. Speciellt om man har inkomster i miljonklassen. Eller är stegö-chilo, borelius, borg, med fleras skatte, tv-licens och övriga problem redan glömda?

Bildt: ’Ett rejält stolpskott’ – TT Inrikes – Göteborgs-Posten

Enligt familjen Bildt är kvinnan i Sverige mindre än sex månader per år men då borde hon å andra sidan inte vara folkbokförd här, enligt Blank Thörnroos. Men även arbete som utförs i Sverige av bosatta utomlands ska beskattas i Sverige med en särskild inkomstskatt på 25 procent, något som familjen Bildt alltså inte gjort.

Utrikesminister Carl Bildt bekräftar att familjens barnflicka är skriven i Sverige men skattar för sin inkomst i Italien.

– Det är alldeles korrekt. Detta följer alla regler, lagar och förordningar. Det är Skatteverket som har beslutat att hon inte ska skatta i Sverige, för hon är inte i Sverige speciellt mycket.
Enligt Bildt har barnflickan redovisat sin inkomst i Sverige, varpå Skatteverket beslutat att hon inte ska betala skatt här, eftersom hon bara är i Sverige delar av året.

TT: Så det är på grund av det och inte att skatten är lägre i Italien?

– Det vet jag inte om den är, men det kan väl inte uteslutas att den är, inte vet jag. Men vi har jobbat med Pricewaterhouse Coopers för att det ska bli rätt, säger Carl Bildt.
Corazza Bildt säger till tidningen att skälet till att barnflickan är folkbokförd i Sverige är att hon skulle få så mycket rättigheter som möjligt. Dessutom är det revisionsfirman Öhrling Pricewaterhouse Coopers som skött allt pappersarbete kring uppehålls- och arbetstillstånd och deklarationerna för barnflickan.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Bildts skatterabbaterade arbetskraft

  1. Eva Olsson skriver:

    Nepotism.

  2. Eva Olsson skriver:

    Nepotism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *