Moderaternas nya valspråk – morgonstund har guld i mun?

 

Att moderaterna har 1950-talet som modell kanske en del har förstått men är det inte lite att överdriva nu att tala om att de som går upp tidigt på morgonen ska premieras?

Eller med andra ord. Arbetsmyran före latmasken. I det moderna arbetslivet är det knappast antalet arbetade timmar som är ett mått på kvaliten eller värdet på arbetet. Men det hänger fortfarande kvar sedan folk stod i fabriker och tillverkade på löpande band.

Det är lite förmycket bror duktig över moderaterna. 

Moderaternas egentliga valspråk borde bara vinnaren tar allt. Den som tar sig fram först i ledet förtjänar att få mer. Vilket ju passar bra in på de bankdirektörer och företagsledare som tog sig upp på toppen av sin lilla pyramid. Förtjänar inte dessa att få mer? Eller hyllas av samhället som de vinnare de är.

Fast beroende på omständigheter säger visst Schlingman i andra sammanhang något helt annat. Borde inte dessa roffare hyllas för att de ör framåt

Det var partisekreterare Per Schlingmanns budskap när han inledde partiets framtidskonvent på fredagen.

– När några roffar åt sig på andras bekostnad, då protesterar vi, sade han. 


Det finns förstås en annan rättvisa. Där alla ska ha möjlighet efter förutsättningar. Men det är ju sosserättvisa att se ett samhälla för alla.

Förövrigt verkar den moderata drömfamiljen som en något odräglig svensson, svensson variant. Men så är väl den moderata politiken till för övre medelinkomsttagare boende i villaområden. Med den politiskt korrekta invandrarvännen.

Media:
Aftonbladet1,


Bloggat:

 

Aktuell politik med Johanna Melén – Det ska löna sig att vara morgonpigg 

Det ska löna sig att gå upp tidigt på morgonen, och löna sig mindre att inte göra det.
På en pressträff resonerade partisekreterare Per Schlingmann om rättvisebegreppet. För moderaterna måste prata rättvisa. Svenskar gillar rättvisa, och det har kanske inte moderaterna tidigare förstått, menade Schlingmann.

Men rättvisa är inte sosserättvisa utan rättvisa som också innebär att egna insatser ska löna sig. Men då måste förstås samhället genom rätt politik skapa förutsättningar för alla att uträtta saker i livet.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Moderaternas nya valspråk – morgonstund har guld i mun?

 1. very interesting posts nonetheless

 2. john samptons skriver:

  I eventually found a distinguished web publication approximating yours that really adds greatly of connotation to facilitate my life. reverse phone lookup we know how to all waste amazing similar to a swap mobile phone search with the aim of resolve grant you unearth away starting home anything with reference to merely about every part with the intention of vists your really nice site with reference to a regular basis. So I would resembling so after to give you a heads ahead as well.

 3. Torsten Flinq skriver:

  Jag tycker det är skönt att den moderata politiken lyfter egenföretagendet inom byggbranschen med ROT-avdrag som väldigt lätt kan missbrukas till att dölja andra utgifer och svart material handel som blir till arbetstimmar och lägre pris "som det så fint heter från företagarnas håll" Sen är den ju bara fullt användbar för de som tjänar mer än 300 tkr / år.

  Så det är verkligen en satsning i riktning mot att blåsa både lågavlönade som skatteverk som inte har byggt nån bra kontroll system för detta ROT ande i landets ekonomi.

 4. Anders Nilsson skriver:

  Det moderaterna gærna glømmer ær att før att uppnå denna rættvisa så måste man skapa ett samhælle som gør det møjligt att kvalificera sig før den, dvs ett solidariskt och jæmlikt samhælle dær mænniskor får en chans att utvecklas efter sina egna førutsættningar och mot sina egna livsmål. Ett fritt samhælle. Moderaternas och Folkpartiets kontrollsamhælle gør det inte.

  Ett litet førbiseende från Schlingmann eller…?

 5. Anonym skriver:

  Det moderaterna gærna glømmer ær att før att uppnå denna rættvisa så måste man skapa ett samhælle som gør det møjligt att kvalificera sig før den, dvs ett solidariskt och jæmlikt samhælle dær mænniskor får en chans att utvecklas efter sina egna førutsættningar och mot sina egna livsmål. Ett fritt samhælle. Moderaternas och Folkpartiets kontrollsamhælle gør det inte.

  Ett litet førbiseende från Schlingmann eller…?

 6. Pingback: Summasummarum : Erik Laakso | På Uppstuds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *