Aftonbladet och kampanj journalistik

Det är ganska intressant att studera hur Aftonbladet jobbar nuförtiden. De använder vad jag hade kallat kampanj journalistik d.v.s sätter några reportrar på en fråga och tar fram det värsta det kan hitta där för att skapa en folkstorm. Till det kopplar Aftonbladet TV, Bloggar, Diskussionsforum och allt annat om ingår i den arsenal av nymedia webbplatser aftonbladet har.

Avsikten är förstås att dra läsare och se till att de läsarna stannar kvar.

Med andra ord använder Aftonbladet sociala medier för att skapa ett event, en nyhet som blir självdrivande och tillslut är det Aftonbladet som äger storyn ända fram till det lyckliga slutet? Aftonbladet är förstås de som skriver dramaturgin och utser onda och goda i storyn. Inte helt olikt de doku-såpor som inte längre verkar vara så populära. Till det kommer förstås återkommande serier med mordfall, oftast på kvinnor, kändiskvaller du kan betala 20kr för att få läsa, freakshow artiklar om konstiga eller udda personer, dagens lilla upprördhet med något folk kan reta sig på eller bli arga över och förstås den gamla klassikern dagens hjälte. Kopplat med special sajter för olika målgrupper.

Men så är väl all som skrivs på aftonbladet avsett att vara underhållning?

2008-12-03_1010

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Media och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *