Är Urban Bäckström moderat?

En något fånig debatt om debatten. Kan man anta att Urban bäckström, som exempel, och övriga moderater inte är moderater när de sitter på uppdrag för andra organisationer. Men att även dessa kan skilja på uppdragen. Eller ska det införas ideologiska renhets test på förtroende valda?

För den som såg debatten var det ganska tydligt att Littorin hellre pratade om Wanja Lundby Wedin’s eventuella socialdemokratiska sympatier än han gjorde arbetsmarknadspolitik. Vilket man om något kan bli förbannad över.

Det jag antar  Littorin avsåg
var regerings ”ungdomsrabatt” som utvidgas till upp till 29 år i alliansens ’superbudget’. Vilket väl avsåg arbetslösa ungdomar? Det var den åtgärden som regerings finanspolitiska råd och Lars Calmfors kallade ett ekonomiskt ineffektivt sätt att öka sysselsättningen. Så det var inte bara socialdemokraterna som var emot riktade ekonomiska subventioner till företag som ändå skulle anställa. Iställer för stöd till de ungdomar som står längst bort från arbetsmarknaden.

Men det var det förstås ingen som
diskuterade när agenda gick över till att prata de än så mycket viktigare matfetterna.

Förövrigt någon som kommer ihåg den miljon som står utanför a-kassan? Och hur går det det med de hushållsnära tjänsterna som skulle skapa 40000 arbeten? Eller de 300000 arbeten som den sänkta a-kassan och skatteavdragen skulle skapa?


Bloggat
:

Politikerbloggen » LO-basen fick raseriutbrott efter debatten: “Det var hotfullt”

RASERI. Efter söndagkvällens debatt i SVT:s Agenda fick LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin ett raseriutbrott. Orsaken: arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin kallade henne socialdemokrat.

Littorin och Lundby Wedin möttes i Agenda för att diskutera läget på arbetsmarknaden mot bakgrund av alla varsel. Redan under programmet blev stämningen het. Arbetsmarknadsministern frågade LO-basen: “Hur kan du som LO-bas förklara för en 25-årig metallare på Volvo varför du som ledande socialdemokrat vill göra det dubbelt så dyrt att ha jonom eller henne anställd?”.

Wanja Lundby Wedin är ledamot i socialdemokraternas mäktiga verkställande utskott. Det ville hon dock inte kännas vid i debatten. Hon hävdade att hon var där i egenskap av LO-ordförande.

När Littorin och hans 7-årige son efter programmet skulle hämta sina ytterkläder följde LO-basen efter.
– Det blev rätt hotfullt. Hon var mycket upprörd över att jag kunde blanda ihop hennes roll som LO-bas med hennes roll som ledande socialdemokrat. Hon var jätteförbannad och väldigt högljudd, säger Sven Otto Littorin till Expressen.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *