SD:s hemliga plan – Utvisa illojala invandare

Jag tror det är viktigt att veta vad SD är inriktad mot. Det är muslimer, islam och andra ’icke europeiska’ kulturer och folk. ’Rätt’ invandrare är välkomna. Något om inte är förvånade om man följt partiet och dess sympatisörer på Internet.

Ett intressant experiment är att byta islam och imam mot jude och rabbin. Den anti-antisemitism som fanns i de breda svenska folklagren har idag nästan helt ersatts av anti-islamism. Jag tror knappast ett program hade kommit fram där man förespråkat utvisning av rabbiner som kritiserat sverige för anti-israeliska ageranden.

Sorgligt nog tror jag det finns tillräckligt stöd för partiet just tack vare anti-islam agendan bland vanliga svenskar som oftast är bottenlöst okunniga kring islam.

Läs SD:s 33 punkter och döm själva.

Sd:s hemliga etniska plan – Nyheter – Expressen.se

Programmet var lite för komplicerat för att användas i valrörelsen. Men vi står bakom hela programmet och det tror jag att våra väljare också gör, säger Jimmie Åkesson, sd:s partiordförande.
”Leda till utvisning”

Sverigedemokraterna vill bland annat kasta ut alla invandrare som inte är solidariska med svenska myndigheter och företag. – Ett exempel är den imam som uppmanade folk att bojkotta svenska intressen efter publiceringen av Muhammedkarikatyrerna. Ett sådant beteende ska kunna leda till utvisning, säger Jimmie Åkesson. Ni vill alltså avskaffa yttrandefriheten för invandrare? – I viss utsträckning. Man måste väga yttrandefriheten mot skadan för svenska intressen.
Sd vill också förbjuda burka på allmän plats, förbjuda fullskaliga moskéer och de anser att all myndighetsinformation enbart ska vara på svenska. Asylsökande ska inte heller få välja själva var de vill bo. Asylsökande som begår även ringa brott ska omedelbart utvisas.
De experter på folkrätt som Expressen talat med anser att programmet på flera punkter strider mot FN:s konvention för mänskliga rättigheter, svensk grundlag och också mot hela det västerländska rättssäkerhetstänkandet. Göran Melander, professor emeritus i folk-rätt vid Lunds universitet, dömer ut de flesta av punkterna i programmet. – De strider mot FN:s och EU:s konventioner för mänskliga rättigheter.
Enskilda punkter beskriver hansom ”förskräckliga”, ”orealistiska och kostsamma”, ”meningslösa”, ”obegripliga”, ”kvinnodiskriminerande” eller kort sagt ”märkliga”. Att till exempel säga upp flyktingprotokollet (punkt 2) skulle enligt Melander väcka stort internationellt uppseende: – Flertalet av de 33 punkterna bekräftar påståendet att sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti, sammanfattar Göran Melander.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *