’Vi gör int’ alliansens nya slagord?

Tydligen är det enligt SvD coolt att inte göra något. 23 miljarder under 3 år där, huvuddelen faller ut 2010-11 mitt under vad som ser ut att bli den värsta lågkonjunkturen sedan 1930-talet kanske är något den moderatledda allianspartierna är stolta över. 

Dock ej, misstänker jag, moderata och andra allianspolitiker ute i kommunerna som kommer att få ta smällen av den passiva politik alliansen väljer att föra.

Men möjligen är det socialbidrags fällan alliansen siktar mot?

Det kan kanske vara bara som konsumentinformation att vad alliansen menar med arbetslinje är skattesänkningar för arbetande hög och medelinkomsttagare. Men så har det också ju gått dåligt på börsen och bonusar dragits in.

Förövrigt, någon som kommer ihåg de 20000 platser som försvann från komvux? De behövdes ju inte i högkonjunkturens 2007. Nu ska de byggas upp igen i recessionens 2008.

Varför inte läsa lite mer om de frysta bidragen till kommunerna sedan?
December 5, 2008- Frysta bidrag till kommuner och ökande arbetslöhet

Mer i Media
:
Så ska de rädda Sverige,

Bloggat:

Blogg: SvD:s ledarredaktion | SvD

Gör något! Varför gör inte regeringen något? I svallet av finanskris och konjunkturfall har ropen skalla på åtgärder för att stimulera ekonomin, ta över bilindustrin och, jag vet inte vad.

Men Alliansen är cool.

Svaret från regeringen har varit att ekonomin stimuleras rejält i nästa års budget och att man i övrigt följer utvecklingen för att hålla koll på om det behövs mer. Men med tanke på hur nedgången accelererat var det egentligen bara frågan om mer stimulans skulle komma före eller efter årsskiftet. I dag var det dags.

Alliansens fyra partiledare lade fram en satsning på totalt 23 miljarder under tre år. I jobb och omställning räknar man med att fler än 165 000 personer kommer att få jobb eller utbildning (och klokt nog har man med ett undantag inte fallit i bidragsfällan).

Arbetsförmedling tillförs resurser.
Det blir fler platser i yrkesutbildning.
Järnvägsnätet ska rustas.
Arbetsgivaravgiften för nystartsjobb sänks.

Att Alliansens paket kom dagen efter Riksbankens dundersänkning av reporäntan ger paketet extra tyngd (och förstärker effekten av räntesänkningen). Penningpolitik och finanspolitiken går i takt.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på ’Vi gör int’ alliansens nya slagord?

  1. Pingback: Thomas Hartman | In The Pendent » Ale är en hjälte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *