Bilindustrin mer än två fabriken

Det har ju från olika håll påståtts att det är bättre att låta den svenska bilindustrin dö. Främst som det verkar från diverse kommentatorer i tjänstemanna staden Stockholm.

Frågan som borde ställas är om Sverige ska syssla med industriell tillverkning, som ju i mycket kretsar kring just bilindustrin. Och om ytterst 130000 arbetstillfällen är värda statliga subventioner. Tycker man det är ju svaret på frågan givet.

Men det kanske växer fram någon ny industri efter bilindustrin i  Sverige?

Bloggat:
Bild på Saab-mördaren, Volvo executives and Chang’an executives had high level meetings

Det handlar inte om två fabriker | Ekonomi | Ledare | Aftonbladet

Mycket av tillverkningen görs dock inte här, vid det löpande bandet. Den sker i stället hos hundratals under­leverantörer. Konkurrenter och sam­arbetspartners på samma gång, det som brukar kallas ett industriellt kluster. En väv av företagande och kunskap som ingen människa skulle ha kunnat planera fram. Marknadsekonomi när den är som finast.

130 000 svenskar

Allt som allt jobbar ­omkring 130 000 svenskar i fordonsbranschen. De arbetar på små företag där detaljer som pedaler eller stag tillverkas, hos högteknologiska specialister som utvecklat områden som säkerhet och i multinationella koncerner som levererar till världens alla biltillverkare.

Det är plåtdetaljer från Kinnared, växellådor från Köping och airbags från Vårgårda.

Och fordonsindustrins påverkan stannar inte här. Det har betydelse för efterfrågan på stål – i går varslade SSAB 1 300 personer – och malm. Atlas Copco i Örebro vill säga upp 370 personer som arbetar med utrustning till gruvindustrin. Och när industrin stannar stoppar också handel och service, och till sist tvingas den offentliga sektorn på knä.

Tillsammans skapar bilproducenter och underleverantörer en unik, men ömtålig, miljö för tillverkning och utveckling av fordon. Det är i den miljön ett litet land som Sverige kunnat skapa två starka personbilsmärken, och två av världens starkaste lastbilsproducenter. Det är också en miljö där alla är beroende av varandra.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *