Hyllningarna till Anders BorgAnders Borg har hittills sluppit undan kritik  för några
av de sämsta ekonomiska bedömningarna sedan socialdemokraterna tillsammans med FP genomförde en skattereform som sänkte statens intäkter med 40miljarder samtidigt som Sverige införde fria valutarörelser och fast valutakurs. Det lagom till 90-talets ekonomiska kris.

Sen tror jag inte ett dugg på att det var missbedömningar i den moderatledda alliansens arbetslinje. Avsikten var att lägga grunden till ett grundtrygghetssystem och en a-kassa som det var mycket svårare att få del av.

Avsikten är tydlig att ha en stark press nedåt på det svenska lönerna. Det ska vara attraktivare att acceptera sänkt lön i ett framtida nytt jobb än att gå arbetslös. Även det ökade utbudet av arbetslösa passar in här där alla som i princip kan röra en kroppsdel nu ska ut och arbeta.

Var och en kan ju själv fundera över vad konsekvenserna blir med ett jätteöverskott av arbetssökande i en nedåtgående konjunktur.

Att sen inte svensk media kan tänka så långt är inte konstigt. Det krävs ju först att man bedriver journalistisk verksamhet.

Dagens Arena | Missbedömningarnas man

Hyllningsartiklarna till Anders Borg har den senaste tiden duggat tätt. Olle Wästberg skrev att Borg snart är ”Sveriges mest populära politiker”, Bengt Lindroth utnämnde honom till ”Sveriges Barack Obama” och Per Gudmundson
skrev lyriskt om att Tastelines matredaktör tillverkat finansministern
i pepparkaksdeg och att detta var ett bevis på samme finansministers
beslutsamhet.
 
Svensk media håller sig strikt till Per
Schlingmanns manus om det självklara i att moderaterna opinionsmässigt
gynnas av krisen. Underförstått finns ett antagande om just Borgs
förträfflighet. Berättelsen om finansministern fylls med ord som
”principfast”, ”sträng”, eller som Svd uttryckte saken ”karaktärsfyllt
kärv”. Det mesta handlar om yta: hur Borg presenterar saker, hur han
ser ut, vad han utstrålar.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Diverse och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Hyllningarna till Anders Borg

  1. Mattias S skriver:

    Jag är inte socialdemokrat… verkligen inte, är jag böjd att säga. Men youtubeklippen med arkitekten… vad heter hon? … har jag tagit del av med stort intresse… och nu Jan Eliasson… Vilket utmärkt sätt att föra ut det politiska gräsrotsarbetet och dito diskussionen! Kanon!

  2. Mattias S skriver:

    Jag är inte socialdemokrat… verkligen inte, är jag böjd att säga. Men youtubeklippen med arkitekten… vad heter hon? … har jag tagit del av med stort intresse… och nu Jan Eliasson… Vilket utmärkt sätt att föra ut det politiska gräsrotsarbetet och dito diskussionen! Kanon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *