Främlingsfientlighetens Sverige

Jag är inte förvånad över polisernas kommentarer. Möjligen över att de var dumma nog att låta sig dokumenteras på film. Men det tyder väl också på att jargongen var så vanlig att ingen funderade över den. Det var polisen mot de ’mohammedanska blattarna’.

Sen tror jag väl att vad som sägs på bandet är exakt det samma som sägs bland vanligt folk. Anti-icke europeisk främlingsfientlighet är stark i Sverige vilket ju de partier som kommer med språktest förslag eller begränsa invandrings förslag också visar. 

En polisman filmar ut från bussen. Han har på eget initiativ tagit med sig en enkel videokamera från polishuset som han sedan förvarar under uniformsjackan. Då och då tar han fram och filmar, för att dokumentera oroligheterna.

På onsdagen spelades sekvenser ur filmen upp i tingsrätten, på åklagarens begäran som bevis mot den 21-åring som är åtalad för våldsamt upplopp. Polisen pekar ut honom som ”Randiga tröjan” – en som polisen såg som något av en härförare under upploppen.

Med på filmen är även polismännens interna prat i polisbussen. Under kvällen smäller det från bomber och fyrverkerier utanför polisbussen. Klockan 22.25 kör bussen i vad som verkar vara en poliskolonn in i Rosengård.

Bilar och soptunnor brinner på båda sidor om bussen.

En röst inifrån bussen kommenterar inför sina kollegor:

”Jag håller med han gubben på Ica i Vellinge: ’ni är komna till fel kommun, blattajävlar’”.

Tolv minuter senare får de syn på ”Randiga tröjan”.

Kommentarerna har ingenting med rättegången att göra. Men polismannen som filmade var i rättssalen för att vittna om ljusförhållanden och liknande.

Efter att filmen spelats upp vände han sig om i vittnesstolen. Bakom honom satt flera vänner till den åtalade och andra Rosengårdsungdomar.

– Jag vill passa på och beklaga de idioter till kollegor som hörs på filmen här.

viaPolis: ”Den lille jävla apajäveln” – Malmö – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Främlingsfientlighetens Sverige

 1. Pingback: Sko-attacken | Svensson

 2. Pingback: den vidriga rasismen bekräftar läget i malmö « Kritikerbloggen

 3. Mike skriver:

  Polid polis soff potatis.

  Där ser man,, Verksamheten kryllar av rötägg.

 4. Mike skriver:

  Polid polis soff potatis.

  Där ser man,, Verksamheten kryllar av rötägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *