Hamas vinnare vid

Om det nu stämmer med uppgifterna från Egypten som är en part i målet då är det en seger för Hamas då organisationens mål hela tiden varit att bryta blockaden av Gaza.

Vilket förstås gör det mindre troligt att det blir en verklig vapenvila. Israels mål har hela tiden varit att krossa Hamas liksom förstås Egyptens.

Hamas har gått med på vapenvila

Musa Abu Marzuk, Hamas näst högste politiska ledare, sade att rörelsen har accepterat en vapenvila i utbyte mot att Israel avslutar blockaden av den palestinska Gazaremsan.

– Vi har gått med på en vapenvila med den israeliska sidan i ett och ett halvt år (mot) öppnandet av samtliga sex passager mellan Gazaremsan och Israel, sade Marzuk enligt Mena.

Mark Regev, talesman för den avgående israeliska regeringen, avböjde att kommentera uppgifterna.

Enligt Marzuk, som stått i spetsen för delegationen som förhandlat i Kairo, sade att de hinder som har funnits för en överenskommelse har blivit lösta, i synnerhet frågan om den tillfångatagna israeliske soldaten Gilad Shalit.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Internationellt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *