Maud Olofssons utan svar

Om inte annat anger väl Maud Olofssons brist på svar till Monica Green att utbildning och kompetenshöjning inte längre är en del av arbetsmarknads eller näringslivspolitiken längre.

Monica Green(s) blogg – Utbildning till varslade och arbetslösa

De statliga samordningsmännen, som fått göra det som de nedlagda länsarbetsnämnderna skulle ha gjort, har lagt fram en rad förslag på hur den ökade arbetslösheten och varslen ska kunna mildras. Ett av förslagen gäller utbildningsprogram och möjlighet till ekonomisk ersättning för dem som går utbildningar. De syftar till att förbättra den industriella konkurrenskraften genom utbildning. Och nu kommer frågan i ett aktuellt läge. Det finns en stor uppslutning inom fordonssektorn inklusive underleverantörerna om behovet av utbildningsprogram. Den gemensamma utgångspunkten är att det behövs satsningar i svensk industri för att kompetensutveckla personal. Därigenom säkras tillgången på kvalificerad arbetskraft inför en kommande konjunkturuppgång. Fler kommer ju att vilja studera över huvudtaget framöver.

Jag har ställt en fråga (interpellation) till Maud Olofsson om detta, hon i sin tur har skickat frågan vidare till Lars Lejonborg. Idag ska han svara mig och det blir debatten i Riksdagen ca.9.45 (beroende hur lång debatten innan min blir)

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *