Varsel leder till arbetslöshet – Sju av tio varsel blir uppsagda

Jag undrar vad nedanstående svar blir idag från arbetsmarknadsminister Littorin?   Nu när det i alla fall är klarlagt att varsel leder till arbetslöshet för många.

Mer pengar till coacher som ska öva de arbetslösa i att skriva ansökningar?

Svar på skriftlig fråga 2008/09:217 – Riksdagen

Inledningsvis vill jag upplysa om att jag tidigare har besvarat liknande frågor. Jag förstår att många är oroliga i dag. Antalet varsel, som de senaste åren har minskat och nått mycket låga volymer, ökar. Det är en signal på att det goda arbetsmarknadsläget håller på att vända. Samtidigt vill jag understryka att antalet varsel inte är en indikator på problem på dagens arbetsmarknad utan en indikator på vad som kan komma att hända i framtiden. Vi ska komma ihåg att alla varsel inte behöver leda till uppsägningar och att alla uppsägningar i sin tur inte behöver leda till arbetslöshet.

Sju av tio varslade sägs upp – DN.se

Ungefär tusen av tjänstemannafacket Unionens cirka 3 000 klubbar har svarat på en enkät som huvudkontoret skickat ut.

Svaren visar att cirka sju av tio varsel leder till uppsägningar. Den siffran inkluderar samtliga anställda, alltså även LO- och Sacogrupper. För tjänstemännen är siffran 51 procent.

Osäkerheten är dock stor, poängterar Unionens presschef Louise Gerdemo Holmgren. Dels är uppsägningsförhandlingarna på många fall inte klara, dels har arbetsgivarna lagt flera varsel om varandra så det blir svårt att bena ut vad som är vad.

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Arbetsmarknad och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *