Arbetslinje istället för sjukskrivning

Man blir något förvånad över GPs förvåning nedan. Eller är inte syftet med den omläggning av försäkringssystemen som inleddes av den föregående regeringen och fortsattes av den nuvarande att minska antalet sjukskrivna?

De anställda på FK följer med andra ord de politiska riktlinjer som riksdagen gett dem.

Det  är ju arbetslinjen som gäller istället  för dyr och onödig sjukskrivning?

Sydsvenskan skriver om en liknande kultur på Försäkringskassan, där en medarbetare fått uppskattande grattis från sin chef när han fattat många avslagsbeslut. Försäkringskassan roll kan knappast vara att åstadkomma ett visst antal avslag eller för den delen bifall på ärenden, utan det är lagen och lagens intentioner som ska vara vägledande. Om en chef berömmer medarbetare för många avslag så andas det cynism i kollosalformat. Hur står det till med etiken?

Ledare 13/7:Cynism på F-kassan – Ledare-Ledarartiklar – Göteborgs-Posten

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Samhälle och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *