Glöm inte tacka alliansen 2010 för genomförda vallöften

Jag såg att expressen listade genomförda vallöften av alliansen.

Jag vet att pensionärerna speciellt vill tacka alliansen för den omlagda fastighetsskatten, den retroaktiva skatten på uppskov och att pensionärer får betala högre skatt än arbetande svenskar på sin fördröjda arbetsinkomst

Liksom förstås alla de arbetslösa, sjuka som även de får betala högre skatt då de inte arbetar. Med utförsäkring, och sänka ersättningar genomförda.

Men det finns mer att påminna om när det närmar sig 2010 så man kan tacka för det Sverige vi fått.

 

På tre år har den borgerliga alliansen, och häng med nu: Sänkt inkomstskatten i tre steg, infört skatterabatt på hushållsnära tjänster, slopat förmögenhetsskatten, halverat arbetsgivaravgiften för unga, förbjudit fosfater i tvättmedel, bytt fiskekvoter mot fiskedagar, skapat en handlingsplan mot våld mot kvinnor, infört nationella prov i tredje klass, fattat beslut om att införa en ny betygsskala, byggt ut speciallärarutbildningen, skärpt antagningsreglerna för högskolan, minskat den politiska styrningen av forskningsanslagen, infört jämställdhetsbonus och kommunalt vårdnadsbidrag, stärkt resurserna inom psykiatrin, genomfört en tandvårdsreform, byggt ut utlandsstyrkan och infört valfrihet i hemtjänsten. Och justitieminister Beatrice Ask har lagt stor kraft på att se till att Sverige får 20000 poliser.

Alliansen håller vallöften – till två tredjedelar – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Glöm inte tacka alliansen 2010 för genomförda vallöften

 1. Britta Sethson skriver:

  Dessutom har man lagt ett lurigt förslag för att inbilla folk att man vill infria vallöftet om höjda studiemedel.

  Man föreslår en höjning av studiemedlen till en kostnad av 518 miljoner kronor. Men detta ska göras inom kostnadsramen. Allt ska betalas inom systemet vilket innebär att studenterna i stort sett betalar sina höjda studiemedel själva.

  Det sker genom minskade bostadsbidrag, höjda administrativa avgifter, slopade avskrivningsmöjligheter för de som måste slutföra sina gymnasiestudier med studiemedel och efterskottsutbetalningar. Sånt här kallas rundgång av pengar.

  Jag tror att högerregeringen kommer att få det svettigt när studenterna upptäcker detta.

 2. Britta Sethson skriver:

  Dessutom har man lagt ett lurigt förslag för att inbilla folk att man vill infria vallöftet om höjda studiemedel.

  Man föreslår en höjning av studiemedlen till en kostnad av 518 miljoner kronor. Men detta ska göras inom kostnadsramen. Allt ska betalas inom systemet vilket innebär att studenterna i stort sett betalar sina höjda studiemedel själva.

  Det sker genom minskade bostadsbidrag, höjda administrativa avgifter, slopade avskrivningsmöjligheter för de som måste slutföra sina gymnasiestudier med studiemedel och efterskottsutbetalningar. Sånt här kallas rundgång av pengar.

  Jag tror att högerregeringen kommer att få det svettigt när studenterna upptäcker detta.

 3. Diana skriver:

  Hur kan det vara positivt att skärpa antagningsreglerna för högskolan? Det leder bara till att fler blir utestängda ifrån högre utbildning speciellt när det i dessa tider människor behöver utbildas.

  Bara lite mer än ett år kvar till valet.

  Bra att du tog upp det Expressen skrev.

 4. Diana skriver:

  Hur kan det vara positivt att skärpa antagningsreglerna för högskolan? Det leder bara till att fler blir utestängda ifrån högre utbildning speciellt när det i dessa tider människor behöver utbildas.

  Bara lite mer än ett år kvar till valet.

  Bra att du tog upp det Expressen skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *