Ung Vänster överens med nyliberaler om EU?

De är lite komiskt när den nyliberala högern går samman med ung vänster över förträffligheten i en Timbro rapport över EU.

Man kan dock undra vem beskrivning av verkligheten som gäller. Där den ena ser för mycket överstatliga regleringar ser den andra för mycket marknadsekonomi.

Och som sagt tidigare. Alla fattar väl att Timbros rapporter är till för att gynna den som betalar dess verksamhet. D.v.s svenskt näringsliv.

Bloggat:
Hanna Wagenius, Pophöger, Claeskrantz.se, Farmorgun i Norrtälje, Svart på vitt, Ledarredaktionens bl…, Kommunisternas blogg, The Cautionary revel…, Henrik-Alexandersson…, Rolf van den Brink och Opinionsbloggen

Underligt men bra om EU från Timbro

Oj, vad är det här? Världen känns lite upp och ner när jag läser den här EU-kritiska artikeln från näringslivets tankesmedja Timbro.

Ung Vänster: Underligt men bra om EU från Timbro 

EU använder miljarder i skattepengar för att göra medborgarna mer positiva till ökad överstatlighet. Miljarder. De av oss som ogillar EU:s utveckling mot en superstat betalar alltså inte lite för att EU ska få oss på andra tankar. 

Det visar en rapport av Philip Thomasson-Lerulf och Hannes Kataja (Timbro) som presenterar på DN Debatt i dag. Genom egna tv-kanaler, radiokanaler, traditionell reklam, bjudresor för journalister och otaliga tricks satsar kommissionen och parlamentet på att göra unionsmedborgarna mer vänligt inställda till att mer makt flyttas över till EU. Ytterst ansvarig för propagandamaskineriet är kommunikationskommissionären Margot Wallström.

Blogg: SvD:s ledarredaktion | SvD

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Europa-EU och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ung Vänster överens med nyliberaler om EU?

  1. Bengt Persson skriver:

    I ett visst skede av debatten kan extrema åsikter som ung vänsters och Timbros vara gemensamma och gynnsamma för dem båda. EU är ett hot mot Timbros våta dröm om en råkapitalistisk värld och ung vänsters positionering som det enda mänskliga alternativet. Tyvärr alla fundamentalister; det europeiska etablissemanget erbjuder ett gott och hyfsat fungerande alternativ för de allra flesta.

  2. Bengt Persson skriver:

    I ett visst skede av debatten kan extrema åsikter som ung vänsters och Timbros vara gemensamma och gynnsamma för dem båda. EU är ett hot mot Timbros våta dröm om en råkapitalistisk värld och ung vänsters positionering som det enda mänskliga alternativet. Tyvärr alla fundamentalister; det europeiska etablissemanget erbjuder ett gott och hyfsat fungerande alternativ för de allra flesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *