Tvingas till kyrkan för att få mat tack vare alliansen i det nya fattig Sverige

krisen

Det är värt att påpekas att det är alliansen som är ansvarig för a-kassans villkor och utformning. Det är alliansens som är ansvarig för försäkringskassans organisation och utformning. Det är den moderatledda alliansen som bestämt att det ska vara svårare för folk att ‘leva på bidrag’.

Genom hårdare krav på ‘de som väljer att leva på bidrag’ skulle dessa bidragstagare ‘uppmuntras’ att börja arbeta i stället. För alla väljer ju att vara arbetslösa, sjuka eller en icke arbetande pensionär. 

Det kallades arbetslinjen i valet 2006.

För många har den arbetslinjen gått direkt till frälsningsarmen visar det sig nu. Eller socialkontoren även om många undviker dessa. Det är inte är förvånande nyheter för de som lever i den andra verklighet som Fredrik Reinfeldt med flera under åren sedan gjort 100 utflykter till. 

”Fortsatt förnyelse”. Orden lyste i ljusblått över en nedsläckt konsertsal i Gävle hösten 2007. I ljuset framme på scenen stod Per Schlingmann, Moderaternas partisekreterare.

– Man måste som politiskt parti våga göra utflykter i väljarnas verklighet. Det är så vi vinner deras förtroende, sa Schlingmann.

Stämman var över och de nya Moderaterna hade försvarat arbetsrätten, sagt ja till homosexuellas rätt att gifta sig och nej till sänkt bensinskatt.

Möta väljarna

Nu skulle man fortsätta, ut och möta väljarna, locka fler kvinnor, fler invandrare, fler förskollärare och undersköterskor till sig. Per Schlingmann var stenhård.

– När vallokalerna stänger efter valet 2010 – då ska vi stupa.

Då i Gävle var det tre långa år kvar, nu återstår drygt ett. I morgon börjar Moderaternas sista partistämma innan riksdagsvalet nästa år. Vård, jobb, skola, klimat och invandring är i fokus. Här är några av partistyrelsens förslag som ska debatteras under fyra dagar i Västerås

Längre dagar – och mer matte | Nyheter | Aftonbladet

Köerna till frälsningsarmen är en del av den moderata förnyelsen av Sverige precis som rekordpriserna på lyxvaror och exklusiva bostadsrätter är en del av den moderata förnyelsen.

Den moderata alliansen sänkte skatterna med 100 miljarder för de i medelklassen som har arbete och allra mest för de svenska höginkomsttagarna. Om nu någon kommer ihåg den omgjorda fastighetsskatten eller den borttagna förmögenhetsskatten som skulle locka miljardärer till Sverige. Sveriges miljardärer och miljonärer som hittat sitt nya skatte paradis.

Välkommen till det nya Sverige där 2/3 aldrig haft det bättre.   Och om 70% av svenska folket har det bra vem bryr sig om resten i det nya moderata folkhemmet? 

Den ekonomiska krisen och inte minst a-kassans långa handläggningstider slår hårt mot många människor. I dag tvingas även ungdomar att söka hjälp av välgörenhetsorganisationer för att få mat på bordet. Många av dem som söker är mellan 20 och 25 år.
– Man blir förvånad. Och de känner sig så otroligt handfallna, säger Karin Österby, diakon i Svenska kyrkan, Hässelby församling.
I Hässelby församling har man bara det senaste halvåret märkt av en kraftig ökning av personer som behöver hjälp.
– Det är alltifrån de som haft arbete, blivit arbetslösa och hamnat i en krissituation till personer som knuffats ur Försäkringskassan med deras nya hårdare regler. Det är väldigt många ensamstående som har det tufft, säger Karin Österby,
Varje vecka delar Frälsningsarmén i Hornstull i Stockholm ut matkassar med basala varor som bröd, tonfisk, vita bönor, nudlar och köttbullar, utdelningen har närmare fördubblats bara under september månad.
– Det är även andra grupper än hemlösa. Det är en del barnfamiljer som har det tomt i skafferiet och det har gått åt mycket, säger Lauri Korhonen, föreståndare på Frälsningsarmén i Hornstull i Stockholm.

Metro – Unga tvingas till kyrkan för att få mat

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tvingas till kyrkan för att få mat tack vare alliansen i det nya fattig Sverige

 1. Britta Sethson skriver:

  Ja nu börjar pratat om matbank också i sverige. Den mat som blir för gammal att säljas ska gå till de fattigas soppkök…

 2. Britta Sethson skriver:

  Ja nu börjar pratat om matbank också i sverige. Den mat som blir för gammal att säljas ska gå till de fattigas soppkök…

 3. ckrantz skriver:

  Jo, det verkar som många människor inte ser sambandet mellan alliansregeringens politik och vad FK och AF med flera gör.

  Sen borde väl diskussionen vara vad vi vill ha för pengarna. Finns det ett konsensus för t ex ett drägligt liv för arbetslösa. Vill vi se välgörenhet för människor som har alternativet svält, frälsningsarmen eller sälja alla sina tillgångar före ett besök till kommunens socialkontor?

  Var och ens värderingar får avgöra.

 4. ckrantz skriver:

  Jo, det verkar som många människor inte ser sambandet mellan alliansregeringens politik och vad FK och AF med flera gör.

  Sen borde väl diskussionen vara vad vi vill ha för pengarna. Finns det ett konsensus för t ex ett drägligt liv för arbetslösa. Vill vi se välgörenhet för människor som har alternativet svält, frälsningsarmen eller sälja alla sina tillgångar före ett besök till kommunens socialkontor?

  Var och ens värderingar får avgöra.

 5. Britta Sethson skriver:

  Det är bra att du påpekar vem som ansvarar för a-kassans och försäkringskassans villkor och utformning. Alltför många skjuter på budbäraren dvs de stackars tjänstemän som sitter där och ska försöka följa direktiven.

  Du har också rätt i att alliansen har sänkt skatten med 100 miljarder. Nu vill (s) höja med futtiga 20 miljarder. Frågan är om vi i (s) tyckte för fyra år sen att det var möjligt med bibehållet välfärdssystem att sänka skatten med 80 miljarder. Erk du Maja du var ska vi ta´t????

 6. Britta Sethson skriver:

  Det är bra att du påpekar vem som ansvarar för a-kassans och försäkringskassans villkor och utformning. Alltför många skjuter på budbäraren dvs de stackars tjänstemän som sitter där och ska försöka följa direktiven.

  Du har också rätt i att alliansen har sänkt skatten med 100 miljarder. Nu vill (s) höja med futtiga 20 miljarder. Frågan är om vi i (s) tyckte för fyra år sen att det var möjligt med bibehållet välfärdssystem att sänka skatten med 80 miljarder. Erk du Maja du var ska vi ta´t????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *