Mona Sahlin i Göteborg – Som vanligt missar media budskapet inför kongressen

Jag såg att Aktuellt hade ett inslag med Mona Sahlin i Göteborg. Vad som var tydligt i Aktuellt inslaget, förutom den vanliga slagsidan mot vad som händer i Stockholm, är att reportern hade redan innan bestämt sig vilken vinkel det skulle vara på reportaget. Det var i princip en kommentar som kunde gjorts från Stockholm med stillbilder istället för den kameraman som följde Mona Sahlin till Göteborg.

Det var ‘Mona förnyaren’ i strid mot traditionalisterna på väg  mot en kongress där striden skulle stå. En strid som Mona Sahlin måste vinna. Tala om media dramaturgi.

Jag hade dock undrat varför journalisten och fotografen som följde med från Stockholm till Göteborg inte intervjuade någon av de 350 GBG socialdemokraterna som fanns på plats. Varför visades inget av Mona Sahlins svar på den frågestund som hölls nedan i det filmade materialet som sändes i aktuellt?  Eller vad Mona Sahlin faktiskt sade på plats.

 

Tvärtom om handlade Aktuellt reportaget om Stockholmsfrågor där Thomas Bodströms roll i styrelsen för pysslingen gavs större vikt än de klara ideologiska besked Mona Sahlin gav inför kongressen.

Inte undra på att det är tröstlöst att vara politiker med ett budskap som media redan på förhand struntar i.

Den som vill kan se hela talet i Göteborg nedan och själv göra sig en bedömning av vad Mona Sahlin vill och var hon står. Det vara klara besked tyckte i alla fall jag. Det var som sagt bara synd att media struntade i att kommentera det. 

Mer bloggat om de rödgröna alternativet i Svensk politik:
Jinges Web och Fotob…, Peter Andersson – me…, Kent Persson (m) blo…, Högbergs tankar och Bloggarna.sejobb09 Vi värmer upp inför jobbkongressen, Lowdin i Bromma, Högbergs tankar, HBT-sossen, Peter Andersson – me… och Peter Andersson – me…, Oktober 21, 2009 – Regeringens politik fungerar inte – unga tvingas till socialbidrag (Alliansfritt Sverige); Dags att förskjuta fokus till en stor och viktigt jobbkongress (Peter Andersson – med rätt att tycka….);

Omedelbart efter partiledarskiftet 2007 tillsattes fyra rådslagsgrupper som skulle ta fram ny S-politik för jobben, välfärden, miljön och utrikespolitiken. Två och ett halvt år senare är det upp till bevis. Om en vecka inleds Socialdemokraternas partikongress på Stockholmsmässan i Älvsjö. I fem dagar samlas 350 socialdemokrater för att med rådslagen som grund mejsla fram den nya politiken inför nästa val.

Stärka arbetslinjen

Mycket känns bekant, som höjd a-kassa, rejäla satsningar för att hjälpa sjuka och långtidsarbetslösa och fler platser på Komvux och högskola.

Men i de politiska riktlinjerna inför kongressen har Socialdemokraterna också låtit sig inspireras av Alliansen. Att stärka arbetslinjen anses till exempel så viktigt att det fått ett helt eget kapitel. Det handlar inte om sänkt a-kassa, utan om satsningar på företag och forskning och hjälp tillbaka för sjuka och arbetslösa. Socialdemokraterna vill också göra det enklare att driva företag och använda ekonomiska morötter för att få fler att jobba efter 65 – precis som regeringen. Men att S skulle vara på väg att bli Alliansen Light håller partisekreterare Ibrahim Baylan inte med om.

– Hela vår samhällsmodell bygger på att människor har ett arbete, både för deras egen frihet, men också för att kunna bidra till att utveckla välfärden. 2006 hade vi inte tillräckligt mycket fokus på det, säger han.

Socialdemokraterna håller kongress – här är deras nya politik | Nyheter | Aftonbladet

forslag

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Socialdemokraterna, Video Inlägg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Mona Sahlin i Göteborg – Som vanligt missar media budskapet inför kongressen

 1. Pingback: Claeskrantz.se » Arbete åt alla mot arbetslöshetsalliansen i valet 2010 – Ett alternativ för ett rättvist Sverige

 2. Pingback: Claeskrantz.se » Vad media bevakar ger bilden av Mona Sahlin

 3. Barbro Hartvig skriver:

  Myket bra inlägg Claes. Jag har lagt upp länk hit ett flertal gånger på nätet. Igårkväll visade sig nyhetsrapporteringen i SVT ha nått oanade höjder i tabloidpresslik ryktesspridning och osaklighet. Man har hakat på Schlingmanns ”jaga Mona”taktik och sprider ogrundade påstående från moderatpress (SvD) som att Sahlin saknar stöd i partiet. Två mycket gamla herrar förevisades som exempel och hade argument som att Sahlin inte var lika kraftfull i sina ord som Erlander och Palme, he,he. När Sahlin som jag befarar med stor sannolikhet fortsatt kommer att motarbetas i media och SVT är dina ocensurerade/oklippta videos guld
  värda. Tack för ditt enträgna arbete!

 4. Barbro Hartvig skriver:

  Myket bra inlägg Claes. Jag har lagt upp länk hit ett flertal gånger på nätet. Igårkväll visade sig nyhetsrapporteringen i SVT ha nått oanade höjder i tabloidpresslik ryktesspridning och osaklighet. Man har hakat på Schlingmanns "jaga Mona"taktik och sprider ogrundade påstående från moderatpress (SvD) som att Sahlin saknar stöd i partiet. Två mycket gamla herrar förevisades som exempel och hade argument som att Sahlin inte var lika kraftfull i sina ord som Erlander och Palme, he,he. När Sahlin som jag befarar med stor sannolikhet fortsatt kommer att motarbetas i media och SVT är dina ocensurerade/oklippta videos guld

  värda. Tack för ditt enträgna arbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *