Sista delen i alliansens ‘reform’ för att sätta sjuka i arbete

sjuk

Vad den moderatledda alliansens ‘reform’ handlar om är att skicka ut människor som inte är 100% arbetsföra på en arbetsmarknad som inte vill ha dem.

50000 räknar arbetsförmedlingen med att det kommer att bli som en redan överbelastad arbetsförmedling ska hantera tillsammans med försäkringskassan. Detta i den djupast och allvarligaste arbetsmarknadssituationen sedan 30-talet.

Tror verkligen alliansen att dessa 50000 personer ska få arbeta. Nej, självklart inte. Vad det handlar om är att få bort personerna ur de inkomst relaterad socialförsäkringssystem till ett grundtrygghetssystem.

Alliansens för alltså över dem från ett dyrt system till ett mycket billigare där kommunerna via socialbidragen kommer att i många fall tvingas ta det ansvar staten nu drar sig ur.

Ett nytt system som bland även ska uppmuntra till att ’välja att arbeta’ istället för valet att vara sjuk eller arbetslös.

Detta förstås med motivet att då går det att sänka skatterna ytterligare. Den svenska skattenivåerna ska ner till en europeisk grundnivå.  Alliansens politik är ett grundskott mot hela det försäkringssystem som byggts upp sedan andra världskriget. Det handlar om ett totalt systemskifte.

Agerandet från alliansen är egentligen helt logiskt utifrån den arbetslinje de presenterade 2006. Moderaterna och de övriga partierna var det politiska alternativet för de arbetande svenskarna och inte för de som inte vill arbeta oavsett om dessa var sjuka, arbetslösa, pensionärer eller föräldralediga.

Inte nog med att vi i dagens Sverige fått arbetande fattiga. Nu ska vi även hantera arbetande sjuka tack vare alliansen…

Det är den ekonomiska potatisteorin d.v.s Says lag – Wikipedia som alliansens väljer att tillämpa där det massiva utbudet av arbetssökande till allt lägre priser ska öka efterfrågan på arbete. Om det nu skulle finnas arbete för de om inte är 100% på den svenska arbetsmarknaden.  Jag tror inte på det.

Svensk arbetsmarknad på 2000-talet skiljer sig grovt från hur det såg ut i det tidiga 1800-talets Frankrike. Vilket ju inte hindrar ekonomer att propagera för teorin i moderna versioner.

Mer om alliansens sjukförsäkringspolitik.
Moderaterna ljuger om vår politik”, Så ska sjukskrivna komma tillbaka, ”Vill du ha mitt sjukskrivna liv?”, Veronica Palm (S):

Bloggat:
Hjälp till fattigdomRekordstor satsning på rehabilitering, Lite politiskt

DEBATT Nu fortsätter vi arbetet med att göra det möjligt för människor som varit sjukfrånvarande att få ett friskare liv och komma tillbaka till arbetsgemenskapen. I dag presenterar vi propositionen med förslag som skapar broar mellan sjukförsäkringen och arbetsmarknadspolitiken.

Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan har redan påbörjat arbetet med de reformer som träder i kraft senast den första januari 2010. Ända sedan rehabiliteringskedjan beslutades i riksdagen för snart ett och ett halvt år sedan har vi från allianspartierna varit tydliga med att personer som når den bortre gränsen för sjukpenning, 914 dagar, ska erbjudas aktivt stöd och hjälp för att kunna komma tillbaka till ett arbete.

Vi rekordsatsar för att få sjukskrivna i arbete | Debatt | Aftonbladet

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Sista delen i alliansens ‘reform’ för att sätta sjuka i arbete

 1. Pingback: Inlägg som berör – 091030 « Nattens bibliotek

 2. Pingback: Reinfeldt smygrasism och falska lockrop « Ett hjärta RÖTT

 3. Bertil skriver:

  Även de skattesänkningar som är gjorde till löntagarna kommer den moderatstyrda alliansen att nalla av. I slutändan är det övre medelklassen och överklassen som är vinnare av skattesänkningarna. sjuka arbetslösa, pensionärer lågavlönade är de somn får betala kalaset. lågavlönade med ex: höjda a-kassor.
  Läs: http://www.helagotland.se/ga/artikel.aspx?articleid=5586998

 4. Bertil skriver:

  Även de skattesänkningar som är gjorde till löntagarna kommer den moderatstyrda alliansen att nalla av. I slutändan är det övre medelklassen och överklassen som är vinnare av skattesänkningarna. sjuka arbetslösa, pensionärer lågavlönade är de somn får betala kalaset. lågavlönade med ex: höjda a-kassor.

  Läs: http://www.helagotland.se/ga/artikel.aspx?article

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *