Ta den svenska främlingsfientligheten i SD på allvar

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1 400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson på Aftonbladet Debatt: Muslimerna är vårt största utländska hot sedan andra världskriget | Debatt | Aftonbladet

Jag tror politikerna i alla partiet måste ta den svenska främlingsfientligheten på allvar. Något som jag inte är säker på att de gör även efter gårdagens Agenda.

SD är mer än ett missnöjesparti. All ‘heder’ åt Jimmie Åkesson. Han sade på Aftonbladet debatt ovan exakt vad SD anhängare säger på 100-tals webbplatser och många tysta sympatisörer inom och utom etablerade partier tänker. Det är hets mot en religiös minoritet i Sverige som utgör stommen i dagens SD.

Byt ut orden islam och muslim mot judendom och jude i SDs debattartikel ovan så misstänker jag att reaktionen hade blivit en annan och mycket starkare.

SD anhängare är måhända missnöjda med etablissemang men den sammanhållande faktorn är avsky för den ‘mångkulturella eliten’ som tvingar på dem främmande  ‘icke’ svenska värderingar. Och en hets mot just muslimer och icke européer.

Det handlar om nationalism, socialkonservatism och nationalromantik kombinerat med ett land ett folk om det nu känns igen som politiskt slagord?

Att som politiska kommentatorer likt Aftonbladets Lena Melin mena att SD inte ska legitimeras med för mycket uppmärksamhet löser knappast problemet med en djup svensk främlingsfientlighet. Och det ger SD exakt den roll de vill ha som outsidern förföljd av etablissemanget.

Ordet mångkulturell i debatt artikeln ovan döljer ett djupt främlingsfientligt parti arvtagare till bevara Sverige svenskt. Främlingsfientlighet blir inte bättre för att man väver in det i ett akademiskt språk.

Mer i Media:
AB

Bloggat:
Sverigedemokraterna bekänner färg, Sedan när blev muslimer en ras?

 

Måste bemöta SD

Maud Olofsson (C) tror också hon att många av de som uppgav att de vill se SD i riksdagen gör det för att ”röra om i grytan”.

Hon säger att det är viktigt att inte låta partiet få en offerroll som en underdog mot etablissemanget.

– Vi måste gå i klinch.

Mona Sahlin passade också på att ännu en gång framföra att det rödgröna blocket aldrig kommer att samarbeta med SD om de kommer in i riksdagen.

Lena Mellin, Aftonbladets politiska kommentator, tror dock att politikerna måste vara försiktiga med vilken slags uppmärksamhet de ger partiet.

Bra att publicera

– Genom att offentligt diskutera en eventuell vågmästarroll i nästa val, och hur partiblocken i så fall gör då, är att märkvärdiggöra Sverigedemokraterna på ett obegripligt sätt. De är fortfarande ett väldigt litet parti, säger hon till Aftonbladet.se efter debatten.

Mellin säger att man ska ta uppgiften att 18 procent vill ha SD i riksdagen med en nypa salt.

– Vi måste gå i klinch med SD | Nyheter | Aftonbladet

 

En opinionsundersökning från Sifo som presenteras i SVT:s ”Agenda” visar att 18 procent av svenskarna vill se Sverigedemokraterna i riksdagen.
Näringsminister Maud Olofsson, C, tror att det handlar om att man vill se någon som rör om i grytan – och att inte så många kommer att rösta på dem.
– Jag tror att när det kommer till kritan och man ska lägga sin röst tar man det på mer allvar, säger Maud Olofsson i ”Agenda”.
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger i ”Agenda” att hon inte tror att det rör invandringsfrågan lika mycket som det rör missnöje mot etablissemanget.

Sahlin: Missnöje bakom SD-stöd – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje

Om Claes

A blogger and general internet nerd from Sweden. I write about politics, internet, technology, the world around me and whatever else interest me. I write mostly in swedish but some english.
Det här inlägget postades i Politik, Religion, Samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ta den svenska främlingsfientligheten i SD på allvar

  1. Lena Rosén skriver:

    Jag undrar bara hur många av de muslimer (som är beslöjade) samt de somalier som senaste tiden har kommit hit, hur många av dem tror du kommer ut på arbetsmarknaden?

  2. Lena Rosén skriver:

    Jag undrar bara hur många av de muslimer (som är beslöjade) samt de somalier som senaste tiden har kommit hit, hur många av dem tror du kommer ut på arbetsmarknaden?

  3. Pingback: De som förbrukats måste förnedras « Ett hjärta RÖTT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *